Газпром може перестати бути газовим монополістом у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром може перестати бути газовим монополістом у Росії

Енергетика
725
Компанія “Зарубежнефть” подала заявку в Федеральне агентство з надрокористування (Роснадра) на ділянку на російському шельфі, повідомив голова компанії Сергій Кудряшов в кулуарах російсько-в’єтнамських урядових переговорів.
Заявка вже оформлена, підкреслив С.Кудряшов, не уточнивши інших деталей.
Відзначимо, що зараз у відповідності з російським законодавством право розробляти шельфові родовища мають тільки державні компанії “Роснефть” і Газпром. Раніше “Зарубежнефть” заявляла про готовність надати підтвердження, що вона теж має таке право, оскільки володіє досвідом роботи на шельфі понад п’ять років.
У січні 2013р., відповідаючи на запитання про можливість “Зарубежнефть” розробляти шельфові родовища, міністр природних ресурсів РФ Сергій Донський зазначав, що фахівці і досвід з роботи на шельфових родовищах у компанії є і що Мінприроди РФ готовий розглянути відповідні документи, надані “Зарубежнефть”.
ВАТ “Зарубежнефть” (100% акцій компанії знаходяться в держвласності) займається розробкою нафтових родовищ за кордоном. Один з основних проектів компанії – російсько-в’єтнамське спільне підприємство “Вьетсовпетро”. СП видобуває нафту на шельфі Південного В’єтнаму. Крім того, “Зарубежнефть” володіє 20-відсотковою часткою участі в Хар’ягінському проекті, що розробляється на умовах угоди про розподіл продукції (УРП).
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас