Американські хедж-фонди знову повірили у євро - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські хедж-фонди знову повірили у євро - експерт

Валюта
481
У той час як настрій інвесторів щодо фінансового становища в Європі залишається обережним, багато хедж-фондів готові переглянути своє ставлення до європейських активів, вважаючи, що катастрофу вже попереджено.
“За останні два роки американські інвестори заробили кошти на імовірності того, що Європа не зможе подолати кризу, але зараз ситуація змінюється. Європейські банки, як і раніше, побоюються зв’язуватися з грецьким бізнесом, який все ще потребує доступу до ринків капіталу, і деякі американські хедж-фонди починають заповнювати цю нішу”, – говорить директор з інвестицій SkyBridge Рей Нолт.
У той же час багато інвесторів, що займають “ведмежу” позицію щодо євро, готові змінити своє ставлення до валюти. Голова одного з великих хедж-фондів каже, що завдяки минулорічним діям ЄЦБ, а саме запуску програми купівлі облігацій, покликаної врятувати євро, він не вірить у ймовірність розпаду єврозони.
“Вони зробили досить багато, ми не бачимо ймовірності найгіршого сценарію в єврозоні в короткостроковій перспективі”, – зазначає Нолт.
Багато американських інвесторів, які минулого року вплуталися в борги країн Південної Європи, тепер фокусуються на банках регіону, що поступово відновлюються. Американські інвестори відзначають, що Європа не вирішила всіх своїх проблем, але йде в напрямку рекапіталізації фінансових інститутів і їх підтримки. Це дозволяє виграти час, який зараз так необхідний, навіть якщо природа таких механізмів, як банківський союз, неясна.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас