Підняття тарифів за комунальні послуги - це суперприбутковий бізнес - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підняття тарифів за комунальні послуги - це суперприбутковий бізнес - експерт

Казна та Політика
1052
Підвищення тарифів на житло – це лише бізнес, який дозволить монополістам заробити більше грошей на власні потреби, вважає експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко. Про це він сказав у коментарі щодо внесеного у Верховній Раді законопроекту про подорожчання квартплати.
“Балансоутримувач отримуватиме гроші на закритий депозитний рахунок. Перше питання: хто контролюватиме надходження коштів на рахунок? І хто розпоряджатиметься відсотками від депозиту? Адже на ці відсотки можна жити і ні про що не турбуватися. Крім того, сума до сплати після схвалення цього закону стане набагато більшою, адже у законопроекті йдеться про тариф з кожного квадратного метру житлової площі. Якщо це квартири, то рахуватиметься тариф не з квадратного метра однієї квартири, а з квадратного метра усього будинку. А це вже набагато більша цифра”, – пояснив експерт.
Він також додав, що нікому непідконтрольні будуть також і виконавці капітального ремонту будинків та прибудинкових територій.
“Хто і кого найматиме на виконання цих робіт – невідомо. Добре якщо будинок ще після цього ремонту не розвалиться. Це суперприбутковий бізнес, особливо якщо врахувати, що кожен українець сплачує гроші за утримання прибудинкової території, а ЖЕКи не мають можливості акумулювати їх. Куди ідуть ці гроші? З усього будинку це може бути 1 мільйон гривень на місяць, але хіба у будинках та навколо них щось суттєво змінюється?” – запевнив Гаврилечко.
Засобом для власного збагачення монополістів цей законопроект вважає також кандидат економічних наук та екс-нардеп Володимир Лановий.
“Це просто монополія постачальника – вони розтринькують ресурси, затверджуючи відповідні корупційні схеми через міські депутатські збори. Це повний соціалізм у найгіршому розумінні цього слова. У даному разі люди абсолютно безправні, адже уся система працює на Газпром, а того, хто міг би законодавчо протистояти цій монополії, я не бачу. Людям кажуть звертатися до суду, якщо щось не подобається, але ж суд нічого не вирішує. Або ж пропонують ставити лічильники за свій рахунок. Це повне безправ’я”, – зазначив він.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас