Королевська: заборгованість із виплати зарплати становить 1,05 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: заборгованість із виплати зарплати становить 1,05 млрд грн

Казна та Політика
336
В Україні, за оперативними даними на 13 травня, заборгованість із заробітної плати становить 1 млрд 45 млн грн. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська (на фото) під час селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.
“За оперативними даними на 13 травня, сьогодні заборгованість із заробітної плати становить 1 млрд 45 млн грн, а за графіками, які ви самі склали і нам надали, вона повинна була скласти на 1 травня 812 млн грн”, – заявила Королевська.
За її словами, тільки чотири області, зокрема Дніпропетровська, Полтавська, Черкаська та Чернівецька, йдуть за графіком зниження заборгованості.
“Сьогодні в структурі заборгованості економічно активні підприємства становлять 565 млн грн”, – підкреслила Королевська.
Міністр нагадала, що раніше були розроблені графіки погашення заборгованості зарплат по кожному регіону і по кожному підприємству. “Всі графіки були схвалені. Але сьогодні аналіз погашення заборгованості свідчить про те, що графіки не виконуються. З першого квітня заборгованість зменшилася всього на 33 млн грн або на 3% – це незадовільний результат… Центральним і місцевим органам виконавчої влади до кінця травня розглянути на засіданнях колегії питання виконання графіків, затвердити всі необхідні заходи і до 5 червня надати всі скориговані графіки”, – додала Королевська.
Крім того, вона доручила виплатити всім представникам бюджетної сфери зарплати з урахуванням перерахунку за першим тарифним розрядом.
“27 березня 2013 р. уряд за ініціативи Міністерства соціальної політики ухвалив рішення про застосування нового тарифного розряду і перший тарифний розряд у нас встановлений з 1 січня на рівні 852 грн. За інформацією Мінсоцполітики, на жаль, багатьом представникам бюджетної сфери заробітні плати не були перераховані. Тому ми ставимо завдання: під час виплати травневих заробітних плат були враховані всі перерахунки заробітної плати з 1 січня. Там, де вони не були збільшені за розрахунком першого тарифного розряду 852 грн, людям треба буде збільшити і виплатити разом з травневими заробітними платами. Це завдання номер один”, – заявила Королевська.
За її словами, також було дано доручення Державній інспекції з питань праці провести відповідні перевірки, щоб всі бюджетники отримали перераховану заробітну плату.
Також Королевська доручила всім компетентним органам активізувати роботу з виявлення вакансій і працевлаштування населення. Міністр зазначила, що на сьогодні в Україні в трьох областях, зокрема в Житомирській, Черкаській та Закарпатській, середня тривалість безробіття перевищує 190 днів.
“Вжити заходів щодо істотного скорочення терміну (безробіття), активізувати вакансії, активізувати працевлаштування, професійну реабілітацію людей. Наше завдання в перший етап: щоб люди протягом 120 днів знаходили роботу… Другий етап: протягом 90 днів”, – додала Королевська.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас