Низка областей переходить на альтернативні види палива для опалення - Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Низка областей переходить на альтернативні види палива для опалення - Мінрегіон

Енергетика
1006
У 2013 році планується скоротити споживання природного газу в області житлово-комунального господарства на 1 млрд. куб. м. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник на прес-конференції щодо реалізації Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.
За словами міністра, в рамках реалізації Програми в Україні ведеться робота з переведення котелень на альтернативні види палива.
“У кожному регіоні є той чи інший вид альтернативного палива. Це можуть бути або солом’яні брикети, тирса, тріска або дрова, або торф або вугілля. Кожна область до кінця червня підготує переведення котелень на альтернативні види палива. Це правильний крок у напрямку енергозбереження”, – сказав міністр.
Переводити котельні на альтернативні види палива почали вже в Одеській, Вінницькій, Рівненській, Житомирській, Івано-Франківській та інших областях. Вже реалізовано більше 150 таких проектів.
Також, за словами Геннадія Темника, у комунальній теплоенергетиці планується встановлювати індивідуальні теплові пункти, блочно-модульні котельні та реконструювати сотні кілометрів теплових мереж.
“Президентом України поставлено конкретне завдання щодо скорочення споживання до 50% газу підприємствами теплопостачання. Сьогодні ми витрачаємо на обігрів 1 кв. м житла 3-4 куб. м газу на місяць. Для порівняння, в Європі цей показник становить 1,5 куб. м. Тому нам є над чим працювати”, – зазначив голова Мінрегіону.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас