Новий тренд: китайські компанії йдуть з фондового ринку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий тренд: китайські компанії йдуть з фондового ринку США

Фондовий ринок
1355
Тренд на делістинг китайських компаній в США посилився після узгодження угоди обсягом $890 млн, після якої AsiaInfo-Linkage стане приватною.
Багато хто з більш ніж 400 китайських компаній, акції яких торгуються в США, розглядають можливість відходу з цього ринку у зв’язку з хвилею продажів на тлі слабких показників китайської економіки, які чинять негативний вплив на вартість акцій.
Операція з AsiaInfo, узгоджена Сitic Capital, підкреслює тренд на те, що компанії, що мають лістинг у США, стають приватними. Загальний обсяг таких угод, за даними Dealogic, вже перевищує $8 млрд.
У 2012 р. Citic вже намагалася купити AsiaInfo. Тоді за одну акцію компанія пропонувала заплатити $12, що передбачало премію 52% до рівня закриття за день до цього.
Акції компанії в 2011 р. впали з $23, що було майже максимальним рівнем для того року, до $6,4, оскільки американські інвестори відмовилися від інвестицій в китайські акції в масовому порядку після появи повідомлень про шахрайство.
Акції AsiaInfo торгуються на NASDAQ з початку 2000 р. Спочатку їх вартість була на рівні $24, але під час бульбашки доткомів вона зросла до майже $100, а потім впала і велику частину часу в кінці десятиліття торгувалася на рівнях менше $10.
Банкіри в Азії очікують збереження тенденції в наступному році. Багато компаній незадоволені негативною динамікою акцій і додатковими проблемами і витратами, пов’язаними з лістингом в США.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас