Європа надасть кредит $308 млн на модернізацію української ГТС у вересні - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа надасть кредит $308 млн на модернізацію української ГТС у вересні - міністр

Кредит&Депозит
337
Кредитні кошти на реконструкцію української газотранспортної системи в розмірі 308 млн доларів від Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку надійдуть в Україну у вересні цього року. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький на прес-конференції в понеділок у Києві.
“У вересні ми відкриємо цю кредитну лінію”, – сказав Е. Ставицький.
Міністр зазначив, що сторони погодилися під час круглого столу в Брюсселі скоріше вирішити питання надання кредитних коштів.
Зараз, за словами Е.Ставицького, кредитна угода ще не підписана. Однак, зазначив він, відсотки за цим кредитом не перевищуватимуть ті, які є в ЄС.
Нагадаємо, що першочерговим проектом модернізації української ГТС визначено магістральний газопровід Уренгой-Помари-Ужгород. Загальна вартість проекту становить 519 млн доларів.
ГТС України включає 38,9 тис. км газопроводів різного призначення та продуктивності, 72 компресорні станції (КС), 1458 газорозподільних станцій (ГРС), 13 підземних сховищ газу (ПСГ), загальна ємність яких складає 31 млрд куб. м.
Необхідний обсяг газу в ПСГ для забезпечення потреб України становить до 15 млрд куб. м. Таким чином, реальна можливість зберігання в ПСГ України природного газу для європейських компаній становить близько 15 млрд куб. м.
На “вході” ГТС України здатна прийняти до 285 млрд куб. м газу, а на “виході” передати 178 млрд куб. м природного газу в тому числі 146 млрд куб. м в країни Європи, включаючи Молдову.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас