Український солдат обходиться державі дешевше мавпи в зоопарку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український солдат обходиться державі дешевше мавпи в зоопарку

Казна та Політика
2714
На добове меню солдата-строковика української армії з бюджету виділяється в 2 рази менше коштів, ніж на годування шимпанзе в київському зоопарку.
Як повідомляє видання, у військовому середовищі не припиняється обговорення коштів, що виділяються на їжу для солдатів.
“Для строковиків передбачено близько 42 грн на день. У цю суму входить не тільки вартість їжі, але і доставка, і її приготування в їдальнях. Для порівняння: у київському зоопарку на харчування шимпанзе йде 98 грн на добу (дорослі самці мавп важать так само, як середньостатистичний солдат – до 80 кг)”, – пише “КП”.
Видання також наводить порівняння з російською армією, де добове меню солдатів обходиться (у перерахунку) в 71 гривню.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київський зоопарк шукає опікунів для своїх вихованців. За фінансову допомогу, надану тварині, благодійникам обіцяли абонемент на безкоштовне відвідування зоопарку, табличку c ім’ям опікуна або назвою компанії на вольєрі, а також право давати імена новонародженим тваринам.
Вартість утримання тварини дорівнює вартості її раціону. Так, утримання тигра коштує 441 гривню, горили – 169 гривень, верблюда – 113 гривень, а жирафа – 516 гривень.
Як зазначалося, остаточний перехід Збройних сил України на контрактну форму служби відбудеться в 2017 році. Про це в ефірі “5 каналу” сказав перший заступник начальника Генерального штабу Ігор Кабаненко.
Як повідомляв УНН, раніше заступник міністра оборони Володимир Можаровський назвав інші терміни переходу армії України на контрактну форму служби.
За його словами, навесні цього року пройде останній призов на строкову військову службу. Надалі, в ході реформування Україна у три етапи перейде на контрактну форму служби. “Перехід на контрактну службу пройде в 3 етапи: 1 етап – це перша половина 2013 року, 2 етап – до кінця 2013 року, а протягом 2014 р. – 3 етап”, – зазначив керівник апарату Міноборони.
У свою чергу міністр оборони України Павло Лебедєв повідомив, що флот, авіація і ВДВ вже навесні будуть набирати тільки контрактників.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас