Twitter оцінили майже в $10 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Twitter оцінили майже в $10 млрд

Фондовий ринок
228
Вартість сервісу мікроблогів Twitter оцінюють в 9,8 млрд дол. Про це йдеться в оцінці міноритарного акціонера Twitter, компанії GSV Capital Corp. (GSVC).
8 травня 2013 р. в компанії визначили, що одна акція коштує приблизно 18,5 дол. Виходячи з цієї оцінки та загальної кількості акцій Twitter (530 млн), сукупна вартість всього сервісу досягає 9,8 млрд дол.
Нагадаємо, що на початку року Twitter оцінювався в 11 млрд дол. Серед факторів, що вплинули тоді на зростання вартості компанії, відзначалося збільшення числа користувачів, а також поява інструментів монетизації. Очікується, що Twitter може почати приготування до IPO вже наприкінці 2013 р., а саме розміщення акцій відбудеться в 2014 р.
Наприкінці січня повідомлялося, що інвестиційний фонд BlackRock зробив пропозицію про купівлю пакету акцій сервісу мікроблогів Twitter на 80 млн дол. Таким чином, капіталізація компанії була оцінена більш ніж в 9 млрд дол.
Twitter – система, що дозволяє користувачам відправляти короткі текстові замітки (до 140 символів), використовуючи веб-інтерфейс, SMS, засоби миттєвого обміну повідомленнями або сторонні програми-клієнти. Характерною особливістю Twitter є публічна доступність розміщених повідомлень – це називається мікроблогінгом. Хоча послуга є безкоштовною, доступ до неї через SMS може значно збільшити телефонні рахунки, оскільки кожне надіслане SMS, так чи інакше, оплачується за тарифами оператора.
Власником системи Twitter є компанія Twitter Inc, головний офіс знаходиться в Сан-Франциско, штат Каліфорнія. Twitter Inc також має сервери та офіси в Сан-Антоніо (штат Техас) та Бостоні (штат Массачусетс). Станом на 2012 рік в компанії працювало понад 900 співробітників.
Створений програмістом Джеком Дорсі в 2006 р. Twitter незабаром завоював популярність у всьому світі. Станом на 1 січня 2011 р. сервіс налічував більше 200 млн користувачів. 100 мільйонів користувачів проявляли активність хоча б раз на місяць, з них 50 мільйонів – користувалися Twitter щодня. 55% користувалися сервісом мікроблогів на мобільних гаджетах, близько 400 мільйонів унікальних відвідувань отримував за місяць безпосередньо сайт twitter.com.
У 2010 р. дохід компанії Twitter Inc склав 45 млн дол (з продажів онлайн-реклами). Генеральним директором Twitter є Дік Костоло (на фото).
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас