Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Альфа-Банк) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Альфа-Банк)

Кредит&Депозит
4846
FINANCE.UA завершує серію матеріалів про те, як зараз йдуть справи з отриманням кредиту – ми вже протестували ПриватБанк, Ощадбанк, Промінвестбанк, Укрсоцбанк UniCredit Bank™, ВТБ, Дельта Банк, ПУМБ, Надра Банк і Сбербанк Росії. Нагадуємо, що для нас були важливими не тільки ті умови, які пропонують банки, але і комфортність спілкування з персоналом, уважність до клієнта з боку банку, атмосфера навколо.
Список банків, які обійшов наш журналіст, виглядає так:
1. ПриватБанк
2. Ощадбанк
3. Промінвестбанк
4. Укрсоцбанк UniCredit Bank™
5. ВТБ Банк
6. Дельта Банк
7. ПУМБ
8. Надра
9. Сбербанк Росії
10. Альфа-Банк
Кожен з цих банків був протестований на можливість отримання кредиту потенційним позичальником. Його основні характеристики – 21 рік, робота є, ЗП – середня по Києву за даними Держстату – 4561 грн. Хотів “взяти” 5 тис. грн. на купівлю техніки. Пропонуємо ознайомитися з останнім матеріалом з цієї серії – про Альфа-Банк.
Альфа-Банк
Відділення №4 за адресою вул. Хрещатик, 14 прямо при вході зустріло мене чергою в банкомат на першому поверсі. Людям доводилося стояти навіть на сходинках, що ведуть на другий поверх, так що довелося протискуватися.
На другому поверсі розташувалося досить просторе відділення з популярною у філіях російських банків системою електронних терміналів обслуговування. Як і у ВТБ, я отримала чек зі своїм номером і стала чекати, поки він висвітиться на екрані. Нещодавно Альфа-Банк ввів у себе в відділеннях безкоштовний wi-fi, так що всі власники сучасних девайсів можуть скоротати час в інтернеті. До речі, коротати мені довелося ні багато ні мало півгодини. Але в каси черга просувалася дуже швидко.
Не тільки я подумала про занадто довге очікування. Біля мене сиділа молода сім’я з хлопчиком 10 років, яка прийшла хвилин за 10 після мене. Отримавши чек вони стали чекати, і я почула такий діалог:
Дружина: А послуга ця безкоштовна?
Чоловік: А чого вона повинна бути платною?!
Син (багатозначно): Тату, взагалі-то послуги платні є!
Потім вони відсіли на інший диванчик і стали сперечатися там, поки біля мене шурхотіла пакетами жінка, що пахла біляшами…
Нарешті до мене дійшла черга, і я задала коронне питання дівчині-консультанту. З посмішкою вона повідомила мені такі тарифи.
Отже, зараз у банку діє кредитна програма “Півроку волі від відсотків”. Суть така: ви можете отримати кредит на будь-які потреби до 200 тис. грн на термін від 6 до 60 місяців, при цьому відсоткова ставка складає 0,01% річних у гривні. Щомісячна комісія – від 2,3%. Що стосується “звільнення від відсотків на півроку раніше” – мова йде про те, що клієнт за умови своєчасної оплати всіх платежів за кредитним договором при внесенні останніх 6 платежів платить тіло кредиту, відсотки, але не платить комісію. Але це стосується тільки кредитів, узятих на термін від 36 до 60 місяців.
Що стосується кредитних карток, то дівчина розповіла мені про дві: Альфа-Спринт і Альфа-Сервіс. У першої кредитний ліміт від 1 тис. до 10 тис грн, оформлюється миттєво і діє пільговий період до 50 днів. Відмінна риса такої картки – немає щомісячних комісій. Друга картка – класична іменна кредитка. Сума – від 5 до 50 тис. грн, все той же пільговий період до 50 днів.
Також зазначу, що термін розгляду заявки на кредит та отримання відповіді в Альфа-Банку – доба. Наостанок дівчина написала мені свій номер телефону на обох інформаційних листках, і сказала, що якщо я надумаю брати кредит, то телефонувати потрібно прямо їй. Тоді мені не доведеться сидіти в черзі, що, як я побачила, дуже актуально.
Таким було моє відвідування останнього з топ-10 банків. Сподіваюся, що інформація була корисною нашим читачам, і пропоную кожному, хто хоче, залишити коментар про те, в якому з описаних банків він був, і в якому обслуговування сподобалося найбільше.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас