Творець відеоігор Electronic Arts відзвітував про прибуток більше $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творець відеоігор Electronic Arts відзвітував про прибуток більше $1 млрд

Світ
442
Electronic Arts Inc., другий за величиною розробник комп’ютерних ігор США, повідомив про виручку в четвертому фінансовому кварталі в розмірі $ 1,04 млрд з доходом в $ 0,55 за один цінний папір.
Такі показники перевищують прогнози аналітиків, які чекали виручку в розмірі $ 1 млрд з доходом за акцію в $ 0,50.
Однак компанія перебуває в процесі зміщення з мертвої точки, і інвесторів цікавить, чи зможе видавець зберегти своє панування на ігровому ринку за межами традиційних консолей.
Як повідомляється, EA розповів про успішні продажі ігор в 2013 фінансовому році. Зокрема, FIFA 13 розійшлася тиражем в 14,5 млн копій – на 30% більше продажів FIFA 12 в минулому році.
EA має готівкові кошти в розмірі $ 1,29 млрд. Щодо всього фінансового 2013 року EA повідомила про чистий дохід по GAAP в розмірі трохи менше $ 3,8 млрд. Ця сума набагато менша від показника минулого року, коли EA повідомила про виручку в $ 4,14 млрд.
Крім того, нещодавно EA досягла важливої угоди, яка може значно збільшити виручку і відповідно поправити стан справ компанії, – партнерства між Electronic Arts і Walt Disney Company, згідно з яким протягом декількох років ігровий девелопер бере шефство над розробками ігор з тематики Зоряних воєн.
“Кожен розробник мріє про створення ігор для всесвіту Star Wars. Три з наших кращих студій будуть здійснювати цю мрію, розробку епічних пригод для фанатів Star Wars. DICE і Visceral буде створювати нові ігри, приєднавшись до команди BioWare, яка так само продовжує розвивати франчайз Зоряних воєн. Нові враження ми можемо запозичити з фільмів, але ігри будуть абсолютно оригінальними з новими історіями і геймплеєм”, – розповів лейбл-президент EA Френк Гибо.
Нагадаємо, в березні цього року Джон Річітелло, генеральний директор компанії-виробника комп’ютерних ігор Electronic Arts пішов у відставку через фінансові невдачі.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас