Табачник хвалиться - йому вдалось повернути правду про війну у шкільні підручники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник хвалиться - йому вдалось повернути правду про війну у шкільні підручники

Казна та Політика
1093
Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник привітав ветеранів війни з Днем Перемоги.
“Радий, що маю честь вчетверте поспіль у цих стінах напередодні 9 травня вітати наших ветеранів з Днем Перемоги. Я вважаю, що будь-які слова, порівняння та епітети не зможуть повною мірою передати значення Великої Перемоги, значення подвигу солдатів, які захистили і звільнили рідну землю, а також принесли світло свободи і перемоги половині Європи”, – заявив міністр.
Табачник також окремо зазначив: “Нам з колегами вдалося за останні роки відновити пам’ять про Вітчизняну війну – в першу чергу, повернути правду про війну в шкільні підручники, конспекти, методичні посібники для вчителів. Ця робота триває, і проводиться вона спільно з ветеранськими організаціями – як локального, так і всеукраїнського рівня”.
Міністр заявив, що в Україні збереглися тисячі музеїв війни. “Приємно відзначити, що незважаючи на певні роки, коли знецінювався подвиг Великої Перемоги, її значення, в Україні збереглися тисячі музеїв бойової слави, музеїв Великої Вітчизняної війни – тільки в київських середніх школах таких музеїв більше 80. Міністерство щорічно проводить конкурс на кращий музей”, – зазначив Табачник.
Як повідомлялося, минулого року в Україні вийшов спеціальний посібник для авторів підручників з історії з рекомендаціями, як не спотворюючи історичні факти, забезпечити толерантність при їх описі. “Щоб нікого не образити з сусідніх країн, з курсу “Історія України” за допомогою ножиць були вирізані кілька досить важливих для історичного минулого українського народу подій – таких, як битва під Крутами, Січові стрільці, Степан Бандера, події Другої світової війни, пов’язані з ОУН-УПА… Немає цих подій в курсі – немає предмету для нетолерантності і образ”, – заявили автори посібника.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас