Євробюрократи втратять до 60% своєї купівельної спроможності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євробюрократи втратять до 60% своєї купівельної спроможності

Казна та Політика
550
Службовці інститутів ЄС в Брюсселі провели страйк проти скорочення бюджету Євросоюзу, і, як наслідок, зниження їх зарплат. В акції протесту взяли участь близько 3,5 тис осіб, в результаті чого було скасовано близько 20 робочих засідань у штаб-квартирі Ради ЄС “Юстус Ліпсіус”.
Представники профспілок попередили, що “якщо нинішня політика продовжиться, євробюрократи втратять до 60% своєї купівельної спроможності протягом найближчих 15 років”.
Криза суверенної заборгованості країн Євросоюзу позначилася і на бюджеті всього співтовариства. Держави-донори категорично відмовилися розширювати свої внески в ЄС в умовах, коли Брюссель вимагає від них економії. В результаті спільнота досі не змогла затвердити бюджет на 2013 рік, а з 2014 року бюджет ЄС, обсяг якого становить близько 1 млрд євро, вперше в історії почне скорочуватися, причому не виключено, що в ньому вперше з початку процесу європейської інтеграції буде закладений дефіцит.
У цих умовах європейські структури в даний момент розробляють комплексну реформу скорочень оплати праці, допомоги і пенсійних виплат європейським функціонерам.
На сьогоднішній день стартова зарплата клерка Єврокомісії становить 2,6 тис євро. У свою чергу, перед виходом на пенсію в 63 роки чиновник рівня начальника гендиректорату Єврокомісії /аналог посади заступника міністра/ отримує понад 18 тис євро на місяць.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас