Конгрес США підтримав введення податку для інтернет-магазинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США підтримав введення податку для інтернет-магазинів

Казна та Політика
1053
Сенат конгресу США проголосував за введення спеціального податку для інтернет-магазинів, передає Reuters. Введення податку підтримали 69 сенаторів, “проти” проголосували 27, ще чотири утрималися. Тепер законопроект буде переданий на розгляд до палати представників.
Законопроект дозволить штатам США стягувати податки з онлайн-ритейлерів, обсяг продажів яких перевищує 1 млн дол. на рік. Чинні в даний момент закони, прийняті в 90-х, дозволяють не сплачувати в казну штату податок з продажів, розмір якого становить від 3% до 8%, якщо інтернет-компанія не має представництва на його території. У разі якщо закон буде прийнятий, виплата податку для інтернет-магазинів стане обов’язковою.
Аналітики вважають, що ймовірність прийняття законопроекту до кінця 2013р. становить приблизно 30%. Зазначимо, що законопроект має мало шансів пройти через нижню палату конгресу. Більшість конгресменів у нижній палаті – республіканці. Вони вважають, що не потрібно збільшувати податкове навантаження на інтернет-сектор, бо це призведе до сповільнення економічного зростання. Підтримують законопроект мережі супермаркетів Walmart і Best Buy, а також посередницький онлайновий магазин Amazon. Офлайн-ритейлери стверджують, що нинішня система несправедлива. Представники компаній електронної комерції впевнені, що введення податку вдарить по малому бізнесу, для якого інтернет найчастіше є одним з основних каналів продажів.
Онлайн-ритейлери виступають проти документа, однак Amazon, що активно виступав проти обкладення податком онлайн-продажів в 2011 році, раніше змінив свою позицію і приступив до стягнення податку на території дев’яти штатів, включаючи Каліфорнію, Нью-Йорк і Техас.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас