МВФ закликає Грецію позбутися податкових ухильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ закликає Грецію позбутися податкових ухильників

Казна та Політика
404
МВФ оцінив прогрес, зроблений Грецією, але попереджає про масове ухилення від податків.
Представники Міжнародного валютного фонду відзначили, що обтяжена боргами Греція добилася великих успіхів, але країна, на їхню думку, повинна зробити більше для боротьби з ухиленням від податків.
У своєму звіті МВФ відзначив, що з 2010 р. Греція досягла найбільшого прогресу в зниженні дефіциту бюджету. При цьому МВФ, один з кредиторів, який підтримав пакет фінансової допомоги Греції, сказав, що горезвісна проблема ухилення від податків, як і раніше, залишається серйозною перешкодою.
Також у доповіді зазначається, що Афіни не проявили моторності у скороченні робочих місць в державному секторі економіки.
Скорочення бюджетного дефіциту і перетворення економіки на більш конкурентоспроможну були ключовими умовами надання Європейським союзом і МВФ пакету фінансової допомоги розміром 240 млрд.
‘‘Успіхи у фінансовому регулюванні були видатними, за будь-якими міжнародними мірками”, – йдеться у звіті МВФ, який вийшов одразу після того, як представники фонду здійснили візит до Греції. Більше того, у звіті йдеться, що Греція зробила економіку більш конкурентоспроможною.
Однак МВФ додав, що “недостатні” структурні реформи призвели до того, що скорочення дефіциту було досягнуто головним чином за рахунок скорочення робочих місць та заробітної плати, внаслідок чого це вилилося в нерівний розподіл боргового тягаря.
Поряд з цим аналітики МВФ відзначили, що було “мало зроблено для вирішення горезвісної проблеми ухилення від сплати податків”, так як багаті громадяни не платять податки, співмірні їх доходам, тому жорсткі заходи економії б’ють по працівниках бюджетної сфери.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас