Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Надра Банк) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Надра Банк)

Кредит&Депозит
6151
FINANCE.UA продовжує серію матеріалів про те, як зараз йдуть справи з отриманням кредиту – ми вже протестували ПриватБанк, Ощадбанк, Промінвестбанк, Укрсоцбанк UniCredit Bank™, ВТБ, Дельта Банк и ПУМБ. Нагадуємо, що для нас були важливими не лише ті умови, які пропонують банки, але і комфортність спілкування з персоналом, уважність до клієнта з боку банку, атмосфера навколо.
Список банків, які збирається обійти наш журналіст, виглядає так:
1. ПриватБанк
2. Ощадбанк
3. Промінвестбанк
4. Укрсоцбанк UniCredit Bank™
5. ВТБ Банк
6. Дельта Банк
7. ПУМБ
8. Надра
9. Сбербанк Росії
10. Альфа-Банк
Кожен з цих банків буде протестований на можливість отримання кредиту потенційним позичальником. Його основні характеристики – 21 рік, робота є, ЗП – середня по Києву за даними Держстату – 4561 грн. Хоче “взяти” 5 тис. грн. на купівлю техніки. На цьому тижні наш журналіст пропонує вам дізнатися про Надра Банк.
Надра Банк
На цьому тижні я навідалася до відділення Надра Банку за адресою вул. Артема, 15. У моїй пам’яті спливали величезні черги в це відділення, плакати, транспаранти і гасла, що звучать із гучномовців. Тоді поряд з відділенням було краще не проходити. Але сьогодні ситуація стабілізувалася: пам’ятаю, як відділення заново відкривали, рясно прикрасивши повітряними кульками, і зараз банк активно залучає гроші на депозити (всі, напевно, вже бачили рекламу з “кроликами” Данильцем і Моїсеєнком?).
На обслуговування фізичних осіб у відділенні виділено невелике приміщення. Всього консультантів двоє, ще дві людини на грошових переказах, і один стіл, як я зрозуміла, для адміністратора залу. При вході є інформаційний стенд, а на ньому маленькі квадратні картки з інформацією для клієнтів про депозити, грошові перекази і т.д. Також є невелика стійка, де лежить папка з документами про валютний курс, про ті ж перекази, а також щодо врегулювання проблемної заборгованості.
Один з консультантів, дівчина, була вільна, і я підійшла до неї сама, бо вона до мене явно не поспішала. Як і в Укрсоцбанку, мені попалася консультант з дуже тихим голосом, і виглядала вона замученою. Як звичайно, після моїх “мені потрібно 5 тис. грн готівкою” дівчина сказала, що такі кредити банк видає тільки з 26 років. Я все ж поцікавилася, які умови такого кредиту.
Отже, кредит називається “Швидка ГОТІВОЧКА” і передбачає видачу суми від 1 тис. до 30 тис. грн під 9,99% річних терміном від 6 до 50 місяців. Щомісячна комісія за обслуговування кредитної заборгованості становить 3,5%. Що цікаво, дівчина мені сказала, що ніяких довідок про доходи, застав не потрібно – потрібно тільки серед іншого надати робочі телефони третіх осіб. Хоча в інформаційному аркуші з тарифами по кредиту вказано, що форма забезпечення кредиту – застава майнових прав на заробітну плату і на інші види доходів позичальника. Також у листі зазначено, що у разі отримання кредиту на суми вище 15 тис. грн необхідно надавати довідку про доходи.
Коли я захотіла уточнити, в якому вигляді видається кредит (а це робиться за допомогою переказу грошей на поточний рахунок позичальника), які вимоги щодо зняття (нагадаю, у Дельта Банку знімати гроші з рахунку потрібно протягом 10 днів), дівчина щось невиразно пробурмотіла і не до речі сказала, що “відсотки високі”. Я уточнила, чи малося на увазі, що за зняття високі відсотки, на що отримала відповідь: “Ні, взагалі по кредиту”.
Отримання кредиту в Надра, напевно, найоперативніше з усіх тих банків, які я обійшла. Протягом півгодини оформляється заявка, а ще півгодини потрібно кредитному комітету, щоб прийняти рішення, видавати вам кредит чи ні.
Також важливий момент – в Надра Банку при видачі кредиту вас не застрахують. Погано це чи ні – вирішуйте вже самі.
Що стосується кредитних карт, то їх видають тільки зарплатникам банку, або тим, у кого в цьому банку є депозит (про депозит мені не сказали).
Максимальний розмір кредиту в рамках зарплатних проектів становить шість заробітних плат для керівників підприємств, і три розміри зарплати – для всіх інших. Кредит під заставу депозиту становить 70% від суми депозиту, але не менше 1 тис. і не більше 20 тис. грн. Пільговий період становить 45 днів. Щомісячний платіж для зарплатників становить 10% + нараховані відсотки, пеня і штрафи, а для депозитників – те ж саме, але без 10%. Звичайний кредит в рамках зарплатних проектів вимагатиме 39% річних, “захищений” – 34%, для депозитників – 35%. За зняття грошей з картки в банкоматах Надри доведеться врахувати 4% комісії, в інших мережах – 4% + 5 грн.
Користуючись нагодою, як люблять говорити в розважальних передачах типу “Поле чудес”, хочу побажати всім гарних свят. А два останні матеріали про Сбербанк Росії і Альфа-банк читайте наступного тижня, орієнтуйтеся на 7-10 числа.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції за кредитами в Україні. Щоб допомогти вам обрати кредит онлайн у нас на сайті працює спеціальний сервіс. Завдяки його можна швидко і комфортно обрати необхідний саме вам кредитний продукт:

Помічник з кредитів 💁

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас