Erste Group закрила угоду з продажу Ерсте Банку українському банкіру Адаричу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Erste Group закрила угоду з продажу Ерсте Банку українському банкіру Адаричу

Фондовий ринок
1298
Erste Group Bank AG (Erste Group) завершила транзакцію з продажу 100% акцій свого українського дочірнього банку АТ «Ерсте Банк». Банк придбали власники ПУАТ «ФІДОБАНК», групи компаній, підконтрольних українському банкіру Олександру Адаричу. Як повідомлялося раніше, вартість транзакції складає 83 млн дол США (63 млн євро). Продаж українського дочірнього банку є частиною стратегічного фокусу Erste Group на фінансовому ринку східної частини Європейського Союзу.
Після закриття угоди і повної передачі прав власності відбудеться злиття Ерсте Банку та ФІДОБАНКу. Після завершення злиття об’єднаний банк працюватиме під назвою ФІДОБАНК.
Крім цього, сьогодні Спостережна Рада Ерсте Банку прийняла відставку членів Правління банку і призначила новий склад Правління: Юрій Ромушка (голова Правління), Галина Ізбінська (член Правління), Ігор Григоров (член Правління). Новий склад Правління керуватиме банком до об’єднання Ерсте Банку з ФІДОБАНКом.
У результаті закриття угоди негативний ефект від переоцінки валюти (євро/грн) у розрізі капіталу і goodwill склав 81,3 млн євро. Він уже врахований у власному капіталі Erste Group, але ще буде відображений у звіті про прибутки і збитки, при цьому жодним чином не вплине на капітальну позицію Erste Group.
Фінансовим консультантом Erste Group по угоді став HSBC, Baker&McKenzie надавали юридичний супровід.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас