Сальдо платіжного балансу України в 2013 році може скласти $1 млрд - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сальдо платіжного балансу України в 2013 році може скласти $1 млрд - експерт

Казна та Політика
1066
Платіжний баланс України в найближчі місяці, швидше за все, збережеться стабільним і за підсумками року сальдо платіжного балансу може скласти 1 млрд доларів США, вважає експерт, керівник інформаційно-аналітичного центру Микола Івченко.
Водночас, на його думку, по поточному рахунку до кінця року продовжить фіксуватися дефіцит. Значне збільшення експорту продукції АПК почнеться, ймовірно, тільки в серпні-вересні. Підтримати торговельний баланс зможе сектор мінеральної продукції, який на тлі високих світових цін на руду демонструє стабільні обсяги експорту.
“Багато чого залежатиме від стану фінансового рахунку платіжного балансу. Очікується, що в найближчі чотири місяці Мінфіну вдасться залучити 1,5-2 млрд доларів від розміщення українських єврооблігацій і близько 2 млрд доларів – від продажу валютних ОВДП, бо на цей період заплановано суттєве погашення зовнішньої заборгованості – 4,329 млрд доларів. Однак, у зв’язку з нестабільною ситуацією в Європі, сповільненням економічного зростання в Україні і відсутністю домовленостей з МВФ, ставка залучення позикового капіталу державою на ринку єврооблігацій, швидше за все, буде вищою, ніж у лютому”, – прогнозує Івченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас