Прибуток промислових компаній Китаю зріс на 5,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток промислових компаній Китаю зріс на 5,3%

Фондовий ринок
154
Прибуток китайських промислових компаній зростав у березні нижчими темпами, ніж в перші два місяці року, що в черговий раз доводить сповільнення економічного відновлення в країні.
Чистий прибуток компаній зріс на 5,3% порівняно з березнем 2012 р. і склав 464,9 млрд юанів, свідчать дані Національного бюро статистики. У перші два місяці темпи зростання становили 17,2%.
У I кварталі прибуток промислових компаній у Китаї зріс на 12,1% до 1,17 трлн юанів.
Головний економіст по Китаю Royal Bank of Scotland Луї Куїжс вважає, що проблема надлишкових потужностей і слабкий світовий попит не обіцяють нічого доброго для відновлення темпів зростання прибутків компаній. При цьому він зазначив, що важка промисловість все ще стикається зі скороченням запасів і більш високими витратами, тоді як ситуації у секторах, що працюють на споживачів, тобто у виробництві текстилю, продуктів харчування і напоїв, помітно кращі.
Виручка промислових компаній за підсумками I кварталу зросла на 11,9% до 22,2 трлн юанів. За підсумками перших двох місяців показник зріс на 13,1%. Окремі дані за січень і лютий не публікуються через сильний вплив святкування Місячного Нового року.
Рентабельність по чистому прибутку в I кварталі склала 5,3%, тобто не змінилася в порівнянні з показником роком раніше.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас