У Києві за минулий рік запровадили інновацій на 1,2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві за минулий рік запровадили інновацій на 1,2 млрд грн

Казна та Політика
267
Протягом минулого року в Києві профінансували інноваційної діяльності на загальну суму 1,2 млрд грн. Про це йдеться в офіційних матеріалах Головного управління статистки Києва.
Так, за рахунок коштів столиці запровадили інновацій на суму 744 млн грн, за рахунок Держбюджету – 651 тис. грн. Іноземні інвестори вклали в столичні інновації 304 млн грн, кошти інших джерел склали 161 млн.
Нагадаємо, нещодавно Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо реалізації Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері на період до 2014 року.
Разом з цим, за словами експертів, найбільш перспективною для розвитку в Україні тепер є галузь інформаційних технологій. Вже найближчим часом буде розроблена Державна програма розвитку IT-галузі.
“В Україні буде розроблена Державна програма розвитку IT-галузі. Вона повинна бути комплексною, взаємопов’язаною і має враховувати роль регіонів, оскільки на їх рівні теж можливо багато чого. Харків у цьому плані є хорошим прикладом і займає, можливо, одне з перших місць в країні. Необхідно поширювати по всіх регіонах досвід таких міст, як Харків, Львів, Київ”, – зазначив віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко.
Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, спрямований на розвиток і стимулювання ІТ галузі. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, податкові стимули, передбачені законопроектом №2063, дозволять вивести з “тіні” українські ІТ-компанії.
“Зміни до Податкового кодексу, які ми пропонуємо в законопроекті, дозволять створити привабливий бізнес-клімат в сфері ІТ і високих технологій. І тоді українські розробки і стартапи стануть цікавими як для внутрішніх інвесторів, так і для іноземних компаній”, – переконаний парламентарій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас