Віце-прем'єр пропонує посилити штрафи за перевантаження покриття доріг автотранспортом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр пропонує посилити штрафи за перевантаження покриття доріг автотранспортом

Технології&Авто
923
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул вважає за потрібне посилити штрафи за перевищення норм навантаження для великовантажного автотранспорту на дорожнє покриття, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.
Згідно з повідомленням, на засіданні уряду була представлена Концепція стратегії розвитку автодорожнього господарства України. Згідно з концепцією, 88% автодоріг в Україні спроектовані на навантаження на вісь 6 тонн. У той час як сучасний вантажний автотранспорт має навантаження 11,5 тонн на вісь. Кількість великовантажного транспорту щороку зростає. При цьому, за оцінкою експертів, 30-40% великовантажних автомобілів виїжджають на дороги з наднормативним завантаженням. За розрахунками експертів рух великовантажного автотранспорту зменшує міжремонтні періоди автодоріг і мостів у 2 рази.
“Потрібно впровадження європейської системи контролю за ваговими нормами і оплатою за користування дорогами для вантажного транспорту з навантаженням на вісь 11,5 тонн, а також посилення відповідальності та штрафів за перевищення вагових норм”, – сказав Олександр Вілкул.
Нагадаємо, Прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив, що для наведення порядку на дорогах після аномальної зими потрібні колосальні зусилля, гроші і час.
Прем’єр-міністр зазначив, що наведення порядку починається з головних доріг. За його словами, саме там зосереджені основні сили і засоби, а в міру наведення порядку на головних дорогах з’являється можливість наводити порядок на дорогах менш значущих.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас