На компенсацію відсотків за програмою іпотечного кредитування спрямовано 300 млн грн - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На компенсацію відсотків за програмою іпотечного кредитування спрямовано 300 млн грн - міністр

Кредит&Депозит
451
Під час прес-конференції міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Темник пояснив, як у будівельну галузь можна залучити 1 млрд грн коштів інвесторів.
Г.Темник зазначив, що зараз в Україні діє кілька житлових програм, вкладення коштів у які державою повинні залучити в рази більше коштів самих українців.
“Цього року на компенсацію відсотків за програмою іпотечного кредитування спрямовано 300 млн грн. За останній місяць напрацьовано понад 250 нових договорів. Це дозволить залучити понад 1 млрд грн коштів населення”, – розповів Г.Темник.
Нагадаємо, забудовники готові будувати і реалізовувати більше квартир за державними житловими програмами, якщо вони будуть користуватися попитом серед українців.
“За перший квартал укладено 20 угод (за програмою “Здешевлення вартості іпотечних кредитів для населення” – Ред.), хоча виявили бажання близько 60 осіб. Цифра невелика через зволікання та відмови банків. Найчастіше на шляху стають відсутність коштів на перший внесок і низькі офіційні зарплати, на які орієнтується банк. Все це гальмує розвиток цих програм”, – сказала начальник відділу супроводу державних програм ПАТ “ХК “Київміськбуд” Ірина Матіяш.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас