84% українських компаній планують зберегти або збільшити чисельність штату в 2013 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

84% українських компаній планують зберегти або збільшити чисельність штату в 2013 році

Фондовий ринок
332
Як показав останній індекс ділової впевненості Regus, 84% українських компаній планують зберегти або збільшити чисельність штату в 2013 році. Опитування, в якому взяли участь представники більш ніж 26000 компаній з 90 країн, показало, що українські компанії в першу чергу планують наймати нових фахівців з маркетингу та продажу. Ця тенденція зберігається, незважаючи на зниження індексу ділової впевненості в Україні в порівнянні з жовтнем 2012 року.
Практично чверть (22%) компаній планують збільшити чисельність штату на 5% або більше, а представники 51% організацій вважають, що їхні фірми наймуть більше менеджерів з продажу або маркетингу, а 38% вважають, що їм потрібен додатковий оперативний персонал.
“Дивує найбільше не те, що компанії планують набирати співробітників, але те, що вони збираються інвестувати в продажі і маркетинг – це означає, що вони вважають, що настав час діяти активно і агресивно, – стверджує Юлія Чернишова, представник компанії Regus, провідного світового постачальника рішень для гнучкої організації робочого простору. – Це означає, що в найближчі місяці на ринку підвищиться попит на фахівців з продажу та маркетингу. Компанії повинні розуміти, як залучати і утримувати кращих фахівців у цих сферах, які допоможуть їм зберегти конкурентоспроможність на ринку”.
Юлія також зазначає: “Всі тренди вказують на те, що гнучка організація роботи перестане бути “додатковим бонусом” до умов праці – вона стане обов’язковою умовою і гратиме ключову роль при залученні та утриманні кращих співробітників будь-якої компанії. Зараз працювати починають молоді люди, які ставляться до роботи не так, як старше покоління – замість більш традиційних турбот їхні уми займає мобільність і якість життя. Крім того, у гнучкої організації є й інші переваги – вона допомагає компаніям скоротити постійні витрати на робочі місця і підвищити співробітників”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас