У Великобританії зірвалася найбільша операція між Lloyds і Co-Operative — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії зірвалася найбільша операція між Lloyds і Co-Operative

Фондовий ринок
456
У Великобританії зірвалася найбільша за минулі роки операція фінансових інститутів “Ллойдс” /Lloyds/ і “Кооперейтів” /Co-Operative/. Сторонам не вдалося домовитися в питанні умов купівлі-продажу понад 600 банківських відділень.
Раніше європейський регулятор ухвалив, що частково націоналізований “Ллойдс” повинен відмовитися від 632 своїх філій для скорочення витрат і підвищення ефективності діяльності. Керівництво банку почало обговорювати можливий продаж з “Кооперейтів”, який, користуючись тяжким фінансовим становищем партнера, постійно намагався занизити вартість покупки.
В результаті угода зірвалася. “Ллойдс” не погодився з вимогою знизити вартість продажу на 1 млрд фунтів /1,5 млрд доларів/ і буде змушений провести першу публічну пропозицію /IPO/ акцій мережі філій. Очікується, що це відбудеться не раніше другої половини 2014 року.
Представники “Кооперейтів” вже заявили, що операція “не була основним пріоритетом” групи. За їхніми словами, це пояснюється, в першу чергу, “слабкими перспективами британської економіки”.
Вартість угоди з купівлі урядом Об’єднаного Королівства частини акцій “Ллойдс” у період кризи становила 20 млрд фунтів /30,5 млрд доларів/.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас