Експорт української IT-сфери перевищив $800 млн - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт української IT-сфери перевищив $800 млн - експерт

Фондовий ринок
691
Минулого року експорт послуг сфери вітчизняних інформаційних технологій склав близько 800 млн доларів. Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.
Омельченко зазначив, що зараз галузь інформаційних технологій є досить перспективною для розвитку. Підтвердженням цьому є минулорічні дані щодо українського експорту.
“Експорт комп’ютерних послуг збільшився практично на 50% і склав близько 800 млн доларів, і тут відзначено позитивне сальдо, тобто перевищення експорту над імпортом на суму 497,7 млн грн. Продаж товарів через Інтернет за рік збільшився більш ніж в 2 рази”, – сказав Омельченко.
Крім цього, зараз у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, спрямований на розвиток і стимулювання ІТ галузі. За словами Валерія Омельченка, податкові стимули, передбачені законопроектом № 2063, дозволять вивести з “тіні” українські ІТ-компанії.
“Зміни до Податкового кодексу, які ми пропонуємо в законопроекті, дозволять створити привабливий бізнес-клімат в сфері ІТ і високих технологій. І тоді українські розробки і стартапи стануть цікавими як для внутрішніх інвесторів, так і для іноземних компаній”, – переконаний парламентарій.
Нагадаємо, за словами експертів, прийняття відповідного законопроекту дозволить зробити українську IT-галузь конкурентоспроможною на світовому ринку, дозволить відповідним фахівцям працювати відкрито й позитивно вплине на загальнодержавні економічні показники.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас