Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Дельта Банк) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Дельта Банк)

Кредит&Депозит
8897
FINANCE.UA продовжує серію матеріалів про те, як зараз йдуть справи з отриманням кредиту – ми вже протестували ПриватБанк, Ощадбанк, Промінвестбанк, Укрсоцбанк UniCredit Bank™ і ВТБ. Нагадуємо, що для нас були важливими не тільки ті умови, які пропонують банки, але і комфортність спілкування з персоналом, уважність до клієнта з боку банку, атмосфера навколо.
Список банків, які збирається обійти наш журналіст, виглядає так:
1. ПриватБанк
2. Ощадбанк
3. Промінвестбанк
4. Укрсоцбанк UniCredit Bank™
5. ВТБ Банк
6. Дельта Банк
7. ПУМБ
8. Надра
9. Сбербанк Росії
10. Альфа-Банк
Кожен з цих банків буде протестований на можливість отримання кредиту потенційним позичальником. Його основні характеристики – 21 рік, робота є, ЗП – середня по Києву за даними Держстату – 4561 грн. Хоче “взяти” 5 тис. грн. на купівлю техніки. Отже, сьогодні ви дізнаєтеся від нашого кореспондента про відвідування Дельта Банку.
Дельта Банк
Я відвідала відділення Дельта Банку за адресою просп. Повітрофлотський, 58. Коли я зайшла, в залі працювали три консультанти + один на обслуговування юридичних осіб. Мені довелося походити по залу, роздивляючись стелю і стенд з брошурами, але ніхто з вільних консультантів не звернув на мене уваги. Тоді я підійшла до однієї з дівчат і попросила мене проконсультувати. Вона запропонувала мені сісти і якийсь час перекладала папірці. Потім повернулася до мене з питальним поглядом. Я видала свій звичний набір інформації і потроху стала отримувати відповіді, причому мені постійно доводилося ставити навідні запитання, оскільки дівчина говорила декілька слів і замовкала. Я відчувала себе як на допиті, і при цьому я була НКВД-шником.
Коли я зрозуміла, що так справа не піде і попросила роздрукувати мені тарифи, дівчина сказала, що для цього мені потрібно підійти до іншого консультанта, а вона була зайнята, тому мені запропонували пересісти на інший стільчик біля стіни для очікування.
І ось вам цікавий факт. Жінка, яка обслуговує юросіб, а також іпотеку і автокредити весь цей час з кимось голосно говорила по телефону. Коли у мене з’явилася можливість прислухатися, я зрозуміла, що їй щось не те прислали поштою, або вона сама в чомусь накосячила, і говорила в трубку таке: “Кому я ще що винна, щоб мене “поімелі” по саме “не хочу”?!” Голосно так, на все відділення. Потім до неї підійшла подруга звідкись з кас і почала розповідати про проблему з якимось клієнтом. Що ось він прийшов, зробив запит, кредитний комітет схвалив йому видачу кредиту. А потім виявилося, що він взяв кредит на загублений паспорт, приплів нібито свою дочку, яка чомусь була інакше вказана по батькові і т.д. При цьому дівчина називала прізвища, імена та по батькові. Наскільки я пам’ятаю, все це входить в таке поняття як “банківська таємниця”. І ось вже для мене істотний мінус Дельта Банку – мені б не хотілося, щоб про мене знали всі відвідувачі відділення.
Коли нарешті звільнилася потрібний мені консультант, я дізналася інформацію про кредитні програми. Що стосується саме видачі готівки, то в банку діє програма “Готівочка”. На головному обороті брошури зазначено, що це кредит під 100 тис. грн під 0% річних. При цьому дрібним шрифтом на звороті вказано, що насправді процентна ставка становить 0,0001% річних від фактичної заборгованості по кредиту без урахування інших додаткових комісій, платежів за кредитом і т.п. У цілому, кредит на 5 тис. грн можна взяти терміном на 4 роки і 2 місяці, і щомісячний платіж становитиме 325 грн. У такому випадку розмір переплати складе 8750 грн. Важливий момент: кредит видають у вигляді карти, всю суму з якою потрібно зняти не пізніше ніж за 10 днів. В іншому разі договір доведеться укладати заново. Комісія за поповнення рахунку в касі банку складе 10 грн, через i-box -1,5%. За видачу готівки в банкоматах будь-якого банку, зокрема рідного, комісія становить 1%.
Що цікаво, це кредит на звичайних умовах. Є також пільгові – у разі, якщо ви надаєте техпаспорт і ключі від машини не старше 5 років або закордонний паспорт на ім’я клієнта з відміткою про виїзд за кордон протягом останніх 12 місяців.
Як і у ВТБ мені розповіли, що для отримання кредиту обов’язково оформляється страховка. Але якщо у випадку з ВТБ вона дійсна навіть тоді, коли я брала кредит на 3 роки, а погасила через рік, то в Дельта Банку вона відразу припинить свою роботу. Консультант мені натякнула, що страховка в даному випадку – умовність, і я можу відмовитися від неї, як тільки отримаю кредит.
Крім того, у Дельта Банку діє кредитна програма з картами “Кредитна карта №1 “Еволюція”. По ній можна отримати від 2 до 15 тис. грн., частка щомісячного погашення становить 2% від суми використаних коштів, дата щомісячного погашення – до 25 числа кожного місяця. Пільговий період – до 55 днів. Термін кредитування – 364 дні з правом пролонгації. У випадку з 5 тис. грн щомісячний платіж становив би 532 грн, а розмір переплати – 1384 грн. Комісія за видачу готівки в будь-якому банкоматі становить 4% +15 грн.
Ось таким був мій візит до Дельта Банку. Наступний матеріал буде про відвідування ПУМБу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас