Українські підприємства скоротили випуск облігацій майже в 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські підприємства скоротили випуск облігацій майже в 2 рази

Фондовий ринок
286
За перший квартал 2013 року Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала випуски облігацій 45 підприємств на загальну суму 3,69 млрд грн, що на 43% менше показників аналогічного періоду минулого року, повідомила директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаїка.
Вона зазначила, що емісія акцій підприємствами продемонструвала позитивну динаміку – за три місяці 2013 р. було зареєстровано 34 випуски цих цінних паперів на загальну суму майже 14 млрд грн. При цьому обсяг зареєстрованих випусків акцій збільшився більш ніж на 11 млрд.
“Що стосується облігацій, то в цьому сегменті ми констатуємо зниження показників у зв’язку із загальним зниженням бізнес-активності. За три місяці 2013 р. регулятор зареєстрував випуски облігацій 45 підприємств на загальну суму 3,69 млрд грн, в порівнянні з аналогічним періодом 2012 р. цей показник зменшився на 2,74 млрд грн”, – розповіла Папаїка.
До числа основних емітентів цінних паперів увійшли, як і раніше, банки, а також енергетичні і страхові компанії, підприємства аграрного сектора, залізниці, будівельні компанії та інші.
Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України, яке прагне збільшити ліквідність ринку паперів внутрішньої держпозики і досягти зниження вартості держборгу, зробить вимоги до банків-первинних дилерів більш суворими.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас