У Києві побудують новий ТРЦ на місці тютюнової фабрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві побудують новий ТРЦ на місці тютюнової фабрики

Фондовий ринок
3260
На місці колишньої тютюнової фабрики в Києві, поруч з Міністерством освіти (між вулицею Златоустівською та проспектом Перемоги), скоро зведуть новий торгово-розважальний комплекс. На даний момент ділянку готують до будівництва.
“Ми почали працювати кілька днів тому”, – розповіли робітники. В компанії-забудовнику виданню повідомили, що саме будівництво мають намір почати цієї осені.
“Зараз вивозимо сміття з дільниці. Проект ще обговорюється. Передбачалося будівництво висотного будинку під готель, але від цієї ідеї вирішили відмовитися. Замість цього планується, що буде класичний чотириповерховий торговий центр. На останньому поверсі, можливо, розмістимо концертний зал. З боку проспекту Перемоги і Златоустівської будуть великі площі з фонтаном і лавочками, підземний паркінг на 2500 місць”, – повідомив газеті голова компанії Дмитро Чумаков. Добудувати комплекс збираються через три роки.
Зазначимо, що фабрика була перенесена на нове місце під Києвом ще в 1998 році, а значну частину споруд знесли через 9 років. У минулому році Київрада передала в оренду на п’ять років аварійні будинки, які примикали до території фабрики (проспект Перемоги 6, 8, 8-а і 8-б), давши право їх знести.
Видання додає, що будинки мають архітектурну цінність. “Ці будівлі останні, що залишилися від історичної забудови цього кварталу, який колись замикав бульвар Шевченка”, – каже києвознавець Михайло Кальницький.
Раніше журнал Корреспондент писав, що розквіт будівництва торгово-розважальних центрів охопив провінцію. Втім, Україна все ще вчетверо відстає від центральноєвропейських країн за кількістю торговельної площі на 1 тис. осіб.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас