У Криворіжсталі розгорівся конфлікт з працівниками - колективний спір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криворіжсталі розгорівся конфлікт з працівниками - колективний спір

Фондовий ринок
1549
Первинна профспілкова організація ПАТ “Криворізький гірничо-металургійний комбінат “ArcelorMittal Кривий Ріг” (Дніпропетровська область) від імені трудового колективу підприємства ухвалила рішення вступити в колективний спір з адміністрацією і власником меткомбінату.
Як повідомляється в протоколі засідання профкому “ArcelorMittal Кривий Ріг”, рішення про вступ в колективний спір ухвалено після того, як були проігноровані вимоги, викладені на конференції трудового колективу 4 квітня поточного року.
“Не погодитися з рішенням роботодавця за результатами розгляду висунутих 4 квітня найманими працівниками ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” вимог і вступити в колективний трудовий спір з роботодавцем – ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг”, – йдеться в протоколі засідання.
Як повідомлялося, на конференції 4 квітня було ухвалено низку вимог до адміністрації підприємства, що стосуються кадрової та організаційної політики, яка проводиться адміністрацією підприємства, спрямованої на скорочення чисельності і виведення на аутсорсинг деяких підрозділів меткомбінату.
Генеральний директор підприємства Артем Поляков вважає, що конференція перевищила свої повноваження.
При цьому комбінат заявив, що в 2012 році направив 3,4 мільярда гривень на виконання колдоговору.
Також повідомлялося, що у профспілкового комітету існують розбіжності з підприємством щодо трактувань деяких пунктів колдоговору та статусу їх виконання. “Основні претензії профкому зводяться до бажання контролювати розподіл путівок, придбаних за рахунок власника, вибір постачальника і постачання питної води співробітникам (також здійснюються за рахунок власника). Також профспілковий комітет наполягає на затвердженні своєї редакції кошторисів соціальних витрат підприємства, яка передбачає, зокрема, збільшення фінансування профкому (премії та утримання автотранспорту), а також включення до кошторису соціальних витрат підприємства об’єктів, які не перебувають на балансі підприємства (приватного спортивного клубу та бази відпочинку профкому)”, – повідомила раніше прес-служба метпідприємства.
“Адміністрація ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” продовжує вести діалог з профспілковим комітетом підприємства з метою пошуку рішень спірних питань”, – повідомлялося в прес-релізі.
“ArcelorMittal Кривий Ріг” – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.
ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом “ArcelorMittal Кривий Ріг” і низкою малих компаній, зокрема ПАТ “ArcelorMittal Берислав”.
Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ “Криворіжсталь” на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 мільярда гривень за стартової ціни 10 мільярдів гривень, після чого меткомбінат був перейменований на “Mittal Steel Кривий Ріг”, пізніше – на “ArcelorMittal Кривий Ріг”.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас