Падіння ринку традиційних ПК обрушило прибуток Intel на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння ринку традиційних ПК обрушило прибуток Intel на 25%

Фондовий ринок
681
Intel, найбільший у світі виробник процесорів, повідомив про зниження чистого прибутку за I квартал 2013 року на 25% до $2 млрд, або 40 центів на акцію, у 2012 році цей показник склав $2,74 млрд, або 53 центи на акцію.
Прибуток компанії виявився гіршим від прогнозів, а виручка Intel, яка скоротилася на 2,5% до $12,6 млрд, збіглася з прогнозами. Дані були опубліковані після завершення основної торговельної сесії, і вже на вечірній сесії акції Intel додали 0,7%.
Аналітики пов’язують погіршення фінансових показників компанії зі зниженням інтересу до традиційних ПК з боку споживачів, які все більше обирають смартфони та планшети. Фінансовий директор Intel Стейсі Сміт в інтерв’ю CNBC заявив, що компанія бачить гарне зростання в постачаннях чипів для ультрабуків і планшетів, що будуть компенсувати скорочення в традиційних ПК.
Також, вже в цьому місяці, компанія планує почати поставки чипів нового покоління, що отримали назву Haswell. Зазначимо, прогноз по року в Intel залишили без змін, що підкреслює впевненість менеджменту в поліпшенні показників компанії.
Варто підкреслити, що за підсумками торгів біржі NASDAQ у вівторок акції Intel закрилися на рівні $21,93, ринкова капіталізація компанії оцінювалася в $108,4 млрд. З початку року акції компанії виросли на 6,4%.
За даними інформаційного агентства Bloomberg, в Intel сподіваються компенсувати спад у сфері процесорів для ПК за рахунок високих показників попиту на серверні рішення від американського процесорного гіганта.
Вчора ввечері в компанії заявили, що виручка за поточний квартал складе цілих $13,4 млрд, у той час як аналітики з INTC передвіщали середній показник продажів у розмірі $12,8 млрд, повідомляє агентство.
На сьогоднішній день Intel домінує на ринку чипів, що керують великими корпоративними мережами. За останній час введення більш потужних рішень остаточно витіснило єдиного конкурента Intel в цій сфері – компанію Advanced Micro Devices Inc. (AMD) – за позначку 5% володіння ринком.
Досягнення в сфері процесорів для центрів обробки даних допомагають Intel триматися на плаву на тлі значного зниження продажів процесорних рішень для ПК, яке змусило компанію констатувати зниження квартального прибутку втретє поспіль.
Проте за словами фахівця з аналітичної компанії RBC Capital Markets Дуга Фрідмана, показники Intel виявилися не такими поганими, як очікувалося раніше. Фрідман має відношення до сектору, що виставляє рейтинг по акціях Intel, тому таку оцінку можна розцінювати як рекомендацію до утримування акцій північноамериканського гіганта.
Нагадаємо, що Intel погодилася випускати мікросхеми за замовленням Altera, зробивши значний крок у бік перетворення на контрактного виробника напівпровідникової продукції.
Стало відомо, що Samsung і Intel випустять нову платформу для смартфонів. Раніше також повідомлялося, що цього року смартфони стануть популярнішими від ПК.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас