У Києві ціни на овочі продовжують стрімко зростати: картопля - 5 грн, морква - 6 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві ціни на овочі продовжують стрімко зростати: картопля - 5 грн, морква - 6 грн

Аграрний ринок
4060
На столичних ринках помітно подорожчали овочі. За три тижні ціни на овочі зросли більш ніж на 60 відсотків. Така інформація з’явилася в пресі.
Так, за даними ТСН, на Лук’янівському ринку в Києві ціна на картоплю складає 5 гривень, моркву – 6, а на буряк – всі 7. Ще кілька тижнів тому картопля коштувала 3 гривні, морква – 4,50, а буряк – 5.
Продавці кажуть, що після морозів в Україні ціни зросли.
За їх стрибком не встигають стежити навіть фахівці аграрного ринку. Однак вони впевнені, що ніяке подорожчання не зменшить попит на продукцію.
Експерти відзначають, що сезонне подорожчання овочів може ускладнитися подорожчанням святковим. Через три тижні Великдень, а, отже, ціни знову підуть вгору.
“Перед Великодніми святами будемо спостерігати певне зростання цін на продовольчі товари. Це відбувається з року в рік”, – говорить експерт аграрного ринку.
У той же час, ціни на банани та апельсини, хоч і не дуже, але знизилися. Крім того, вартість різних круп на полицях магазинів зменшилася в середньому на 5 відсотків. Ціна на яйця знизилася приблизно на 4 відсотки.
Радує і той факт, що цукор подешевшав майже на 8 відсотків. Ціни на свинину, яловичину і куряче м’ясо зменшилися від 2 до 5 відсотків. А вартість риби та рибних продуктів знизилася приблизно на 2 відсотки.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас