Словенія на порозі боргової кризи, на порятунок може знадобитися 4 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словенія на порозі боргової кризи, на порятунок може знадобитися 4 млрд євро

Кредит&Депозит
655
Ситуація в Словенії поступово погіршується, і висока ймовірність того, що вона може стати наступною країною після Кіпру, якій буде потрібна фінансова допомога.
У тому випадку якщо ситуація в країні не зміниться, на її порятунок може знадобитися приблизно 4 млрд євро. У такій складній ситуації країна опинилася через колапс іпотечного ринку і, як наслідок, через різке зростання обсягу непогашених кредитів.
У той же час прем’єр-міністр республіки Оленка Братушек заявляла, що для подолання поточної ситуації йде підготовка до продажу державних часток у низці великих державних компаній. Однак це не заспокоїло інвесторів, і дохідності державних облігацій продовжили зростати.
Ставка за 10-річними борговими зобов’язаннями Словенії виросла до 6,2%, хоча ще минулого тижня показник не перевищував 5,2%. Це зменшує можливість Словенії позичати гроші на зовнішніх ринках.
Експерти вважають, що така динаміка на борговому ринку пов’язана з тим, що інвестори скептично поставилися до слів прем’єр-міністра країни, порахувавши, що таким чином він лише намагається виграти час і уникнути повноцінної приватизації.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас