Британія підтримує існування "пралень" з відмивання грошей - мінфін Австрії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія підтримує існування "пралень" з відмивання грошей - мінфін Австрії

Кредит&Депозит
892
Британія підтримує існування “пралень” з відмивання грошей, таких як Кайманові, Віргінські і Нормандські острови та Гібралтар, не виконуючи належним чином свої юридичні повноваження. Про це повідомила міністр фінансів Австрії Марія Фектер сьогодні в Дубліні.
На думку Фектер, Кіпр був змушений прийняти нові правила щодо прозорості, у тому числі заборону на анонімні рахунки. Ці правила повинні дотримуватися всіма країнами Європейського союзу.
“Великобританія має безліч “пралень” з відмивання грошей і податкових притулків у своїй юридичній відповідальності – на Нормандських островах, Гібралтарі, Кайманових і Віргінських островах, – сказала Фектер перед початком засідання міністрів фінансів єврозони. – Це гарячі точки для ухилення від сплати податків і відмивання грошей”.
Заява міністра фінансів прозвучала на тлі останніх заходів ЄС, спрямованих на досягнення більшої прозорості банківської системи.
“Країна готова до обговорення спільного використання даних, але ці переговори не повинні бути вулицею з одностороннім рухом”, – сказала Фектер.
Нагадаємо, що Австрія і Люксембург дали згоду відкрити інформацію про рахунки в банках іноземних вкладників. Напередодні прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер заявив, що банкам, які живуть не за рахунок “чорних” грошей або ухилення від податків, нічого приховувати. Країни відмовляться від банківської таємниці з 2015 року. Єврокомісія вже схвалила це рішення.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас