Банки США продовжать скорочувати штат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США продовжать скорочувати штат

Фондовий ринок
406
Зростання цін на акції, підвищення прибутку, збільшення дивідендів і зростання економіки – все це сигналізує американським банкам про те, що настав час для скорочення робочих місць.
Навіть після публікації своїх найкращих результатів з 2006 р. шість найбільших американських банків оголосили про плани ліквідувати близько 21 тис. робочих місць, а це 1,8% від загального штату. Це найбільше скорочення з III кварталу 2011 р. Банк JPMorgan Chase & Co очолив список з 17 тис. запланованими скороченнями до кінця 2014 р.
Банки змушені піти на дані заходи з метою зберегти прибуток на тлі слабкого зростання доходів. Витрати на співробітників є однією з найбільших витратних статей після виплати відсотків. Найбільш вразливі службовці банку працюють у відділеннях, де попит на банківські послуги слабшає, наприклад, у підрозділах, що спеціалізуються на іпотечних викупах. Дані показують, що за останні п’ять років у фінансових організаціях США було скорочено близько 320 тис. співробітників.
“Банки краще знають, як виглядає їх бізнес-модель, і починають приводити у відповідність кількість своїх співробітників”, – сказав Роберт Дікс, консультант фінансових установ з персоналу.
Наприкінці цього тижня банки нададуть більшу інформацію щодо скорочень, після того як повідомлять результати I кварталу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас