Росія ухвалила рішення реструктуризувати кредит Кіпру на 2,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія ухвалила рішення реструктуризувати кредит Кіпру на 2,5 млрд євро

Кредит&Депозит
254
Президент Володимир Путін заявив на прес-конференції в Ганновері, що Росія реструктурує кредит на 2,5 млрд євро, наданий Кіпру в 2011 році.
Путін також запропонував мільярд доларів, який Євросоюз протягом 4 місяців перерахував російським НКО, спрямувати на допомогу проблемним країнам, в тому числі, Кіпру: «Можна було б ці гроші, мільярд доларів – не маленькі гроші, спрямувати на допомогу проблемним країнам, у тому числі і таким, як Кіпр, і для цього не потрібно було б обдирати нещасних вкладників. Я виходжу з того, що це поодинокі випадки, і таких способів виходу з криз в проблемних зонах євро більше використовуватися не буде. Ми свій внесок, до речі кажучи, робимо. Ми в кінці позаминулого року надали Кіпру державний кредит в обсязі 2,5 млрд доларів, і на прохання Єврокомісії ми ухвалили рішення реструктурувати цей борг».
Також Верховний суд анулював два ухвалені рішення про призупинення заморожування рахунків у Кіпрському народному банку. Двоє суддів виявилися родичами позивачів. Це і стало підставою для скасування рішення.
Члени Верховного суду вже подали самовідвід, і надалі не будуть брати участь у процесі про правомірність заходів з реструктуризації банків. Подробиці розповів керуючий партнер юридичної фірми Гольцблат BLP Андрій Гольцблат: «Було встановлено, що в одного із суддів Верховного суду, який ухвалював рішення, у самого були гроші в цьому банку. Ось ці забезпечення були скасовані, оскільки був можливий конфлікт інтересів. Але ще не кінець історії, там подано 50 позовів зараз. Просто ці рішення були скасовані на підставі родинних зв’язків».
Всі апеляції проти реструктуризації банків Кіпру повинні бути подані у десятиденний термін. Верховний суд почне їх розглядати 23 квітня.
Розслідування обставин краху Кіпрського народного банку займе декілька місяців, заявив сьогодні голова ЦБ Панікос Дімітріадіс. Раніше ЦБ провів аудиторську перевірку найбільшого в країні банку. У результаті в ЗМІ потрапили відомості, що багато компрометуючих документів, які зберігалися в Банку Кіпру в електронному вигляді, зникли. Передбачається, що їх знищили люди, яким загрожує кримінальна стаття за безвідповідальне придбання держоблігацій Кіпру.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас