Через ажіотаж навколо спецмит імпортери у березні продали на 60% більше іномарок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через ажіотаж навколо спецмит імпортери у березні продали на 60% більше іномарок

1556
Автодилери зуміли максимально використати ажіотаж навколо майбутнього введення ввізних мит на імпортні автомобілі. У березні їм вдалося реалізувати іномарок майже на 60% більше, ніж у лютому.
Раніше дилери заявили, що іномарки подорожчають не менш ніж на 7,8-15,6% і закликали потенційних клієнтів поспішити в салони до середини квітня.
За даними Auto-Consulting, імпортери в березні зуміли реалізувати не менше 19 тис. автомобілів, що майже на 60% більше, ніж у лютому. Торговці авто прогнозують, що швидше за все, дилери зможуть підтримувати ажіотаж ще як мінімум протягом двох місяців. Саме за цей час, за їхніми підрахунками, вони зможуть розпродати автомобілі, якими до введення мит вони заповнили склади.
Проте, можливо, що рішення про введення мит з 13 квітня не набуде чинності в заявлений термін. Імпортери задіяли всі можливі лобістські можливості, щоб відстрочити цю дату. СОТ вже закликала Україну провести додаткове розслідування з даного питання і повідомити про результати спеціальній комісії.
Подібна схема стимулювання продажів була задіяна і минулого року, коли з’явилося повідомлення про намір ввести податок на ввезення іномарок. Тоді на хвилі ажіотажу автомобільним салонам вдалося наростити продажі на 20-30%.
Як повідомляли «Коментарі», Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення з 15 квітня ввести ввізні мита на імпортні автомобілі з об’ємом двигуна від 1 до 2,2 л у розмірі 6, 46-12,95%
Дане рішення ініціювали в Мінекономрозвитку, пропонуючи ввести мита терміном на три роки. Спеціальне мито стягуватиметься додатково до існуючого 10%.
Члени Всеукраїнської Асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) оголосили про свою неучасть в автосалоні SIA та інших автовиставках – така реакція автоімпортерів на спроби Мінекономіки ввести спецмита на іномарки.
22 березня в Київський окружний адміністративний суд подано позов про неправомірні дії уряду про введення мита на імпортні автомобілі. Позивачами виступили партнери юридичної фірми «Легато» Олександр Величко та Юрій Філь.
У свою чергу, міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов прогнозує прихід в Україну великих автомобільних холдингів після введення спецмита на імпортні авто.
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас