Власник "Технополіса" придбав мережу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" за $100 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник "Технополіса" придбав мережу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" за $100 млн

3194
Один з найбільших продавців побутової техніки та електроніки – «Ельдорадо» – змінив власника. Новим власником рітейлера став Віктор Поліщук, якому також належить мережа «Технополіс». Операція була закрита на цьому тижні. Цю інформацію підтвердив Віктор Поліщук і пообіцяв повідомити про плани на наступному тижні.
Після злиття об’єднана мережа стане другим на ринку рітейлером за кількістю магазинів і №3 за товарообігом. Зараз у мережі Поліщука – 65 магазинів.
Про переговори щодо купівлі «Ельдорадо» Forbes повідомляв ще в січні. Керівник аналітичного відділу одного з московських інвестиційних фондів тоді оцінив компанію в $130 млн мінус борги. Влітку 2012 року чистий борг рітейлера був трохи вище $35 млн. Суму близько $100 млн озвучив один з топ-менеджерів конкуруючої мережі.
Оцінити вартість об’єднаної компанії експерти поки не беруться.
Основним власником українського «Ельдорадо» був російський підприємець Ігор Яковлєв, 28% рітейлера належало мільярдерові Віктору Пінчуку.
Кілька учасників ринку повідомили Forbes, що ініціатором поглинання «Ельдорадо» став новий генеральний директор «Технополісу» Сергій Цибульський, який перейшов на цю посаду навесні 2012 року з поста заступника директора з розвитку мережі Comfy. Сам Цибульський відмовився відповідати на питання Forbes: «Я поки не маю мандату від Віктора Поліщука розповідати про плани розвитку».
Поліщук – один з найзагадковіших українських бізнесменів. Влітку 2012 року він сказав Forbes, що йому належить торгово-офісний комплекс «Гуллівер» у центрі Києва. Тоді ж він назвав «Технополіс» непрофільним бізнесом, але заявив, що до кінця року завершить кілька великих угод.
Звідки у Поліщука гроші на такі великі покупки – невідомо. За однією з версій, він заробив їх у Росії, за іншою – на продажу нафтопродуктів в Україні.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас