Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Ощадбанк) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Ощадбанк)

Кредит&Депозит
24906
FINANCE.UA продовжує серію матеріалів про те, як зараз йдуть справи з отриманням кредиту – минулого тижня це був ПриватБанк. Нагадуємо, що для нас були важливими не тільки ті умови, які пропонують банки, але і комфортність спілкування з персоналом, уважність до клієнта з боку банку, атмосфера навколо.
Список банків, які збирається обійти наш журналіст, виглядає так:
1. ПриватБанк
2. Ощадбанк
3. Промінвестбанк
4. Укрсоцбанк UniCredit Bank ™
5. ВТБ Банк
6. Дельта Банк
7. ПУМБ
8. Надра
9. Сбербанк Росії
10. Альфа-Банк
Кожен з цих банків впродовж найближчих місяців буде протестований на можливість отримання кредиту потенційним позичальником. Його основні характеристики – 21 рік, робота є, ЗП – середня по Києву за даними Держстату – 4561 грн. Хоче “взяти” 5 тис. грн. на придбання техніки. Отже, слово нашому кореспонденту, який протестував Ощадбанк.
Ощадбанк
Перед тим як перейти до опису спілкування з Ощадбанком, хочу зробити акценти на двох дуже важливих речах, які “випливли” з коментарів до мого минулого матеріалу.
1. “Дівчина в 21 рік не може отримувати зарплату 4,5 тис. грн.”. Той, хто так вважає, напевно твердо впевнений, що вся молодь зараз – маса, що нічого не хоче робити і лише сидить в інтернеті, вештається по клубах і розпиває міцні і не дуже спиртні напої. Можливо, хтось згадав себе в 21 рік, коли жив безтурботно, і вирішив, що можна чесати всіх під одну гребінку. Або навпаки: згадав, що в 21 рік йому було несолодко, отримував він мало (ще й напевно був дефіцитний час), а тут якась вискочка говорить, що в 21 рік можна отримувати “таку суму”. Наведу простий приклад з життя: моя знайома, якій зараз якраз 21, почала працювати з 16 років. Природно, це було неофіційно, гроші були маленькими. Але вже до 18 вона мала хороший досвід, рекомендаційні листи, і це дало можливість влаштуватися на непогану посаду з хорошою зарплатою. Природно, що в 21 рік у неї досвіду ще більше, і вона може претендувати на більш високу ставку. І тепер вона отримує ні більше ні менше, а 6 тис. грн. Офіційно.
2. “У Приваті їй би не дали таку суму, все дурниці, вони максимум 300 грн дадуть, а далі вже як вийде”. І тут у мене є що заперечити. Як показав досвід спілкування зі старшим поколінням, кредити у ПриватБанку – та ще лотерея. І знову приклад з життя. Дві жінки близько 40 років, що не мають роботи, дуже потребували саме 5 тис. грн. Одна з них пішла у відділення Привата, і їй відразу дали цю суму. Нагадаю, жінка безробітна. Так вона змогла закінчити ремонт. Друга жінка, поспілкувавшись з нею і дізнавшись про таке щастя, на всіх парах помчала в банк. І їй видали тільки 300 грн, оскільки у неї немає роботи. Ви десь побачили в цьому логіку? Я не бачу. І це лише один випадок, а таких прикладів у мене багато.
Але, все ж, повернемося до Ощадбанку. Я вибрала Солом’янське відділення на вул. Олексіївська, 13. Природно, основний масив відвідувачів – пенсіонери. Хтось уже стояв у черзі, хтось сидів на стільчиках і чогось чекав. До них і підійшла співробітниця банку і сказала, мовляв, чекати не потрібно, скоро приїде інкасація, так що час тільки втрачаєте. “Приходьте завтра”.
Ощадбанк відрізняється від інших, напевно, найбільше тим, що як такого кредитного обслуговування клієнтів ви не побачите – одні лише віконця для оплати комуналки та отримання виплат. Походивши туди-сюди кілька хвилин, я запитала в охоронця, який сидить в окремій кімнатці, куди мені звернутися. Він вказав на чорний телефон, що стоїть поруч, і назвав номер кредитного відділу: “Зателефонуйте, і до Вас спустяться”. Я набрала, і задала своє питання: чи можу я отримати кредит готівкою на 5 тис. грн. На іншому кінці дроту мене запитали тільки, чи є у мене зарплатна або пенсійна картка Ощаду, на що я сказала, що ні. Тоді мені відповіли: “На таку суму ми видаємо кредит тільки власникам карток”. Коли я уточнила, а на яку суму видають кредити не власникам, відповідь була короткою: “На жодну”. Власне, спілкування з банком на цьому закінчилося.
Взагалі, якщо зайти на сайт Ощадбанку в розділ “кредити приватним клієнтам”, то там в умовах отримання тільки такі критерії: бути резидентом України, мати достатнє для здійснення виплат за кредитом і відсотками співвідношення доходів і витрат. Про те, що потрібно мати якусь картку Ощадбанку, на сайті не сказано. В принципі, поганого-то в цьому нічого немає, у банку досить велика мережа відділень і банкоматів, але от який відсоток недержавних компаній, які відкрили в Ощадбанку зарплатні проекти – ось це питання. Так що якщо у когось із читачів оформлена зарплата саме через цей банк, і він знайомий з умовами отримання кредиту – мені, як і іншим читачам, буде цікаво таку інформацію дізнатися.
Наступного тижня я піду в третій за рівнем обсягу активів Промінвестбанк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас