Аналітики розчарувалися в Apple: акції компанії виключені зі списку найбільш привабливих для інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики розчарувалися в Apple: акції компанії виключені зі списку найбільш привабливих для інвестицій

Фондовий ринок
1138
Goldman Sachs виключив акції компанії Apple зі списку найбільш привабливих об’єктів для біржових інвестицій. Аналітик банку Білл Шоуп заявив, що iPhone 5, представлений минулої осені, менш популярний, ніж очікувалося.
Тепер Apple необхідно випустити на ринок справжні хіти продажів, і часу на це залишилося мало – до кінця року. В іншому випадку Goldman Sachs відмовляється вірити в райдужні перспективи “яблучного” бізнесу.
Сьогодні біржова капіталізація Apple оцінюється в $403,60 млрд. Нагадаємо, що абсолютним рекордом для “Яблука” стала вартість акцій $705,07, досягнута у вересні минулого року, коли почав продаватися iPhone 5.
Новий же квартал почався з біржового обвалу. При цьому у бізнесу Тіма Кука намітилися певні проблеми в Азії. Кук попросив офіційних вибачень у китайських клієнтів Apple за якість наданого сервісу. Згідно із заявою, опублікованою на офіційному сайті, він вибачився за можливі похибки, які були допущені при обслуговуванні клієнтів в Китаї.
У списку найбільш привабливих компаній США Apple трималася з грудня 2010 р. Тепер же вона не тільки виключена з нього, але й прогноз щодо вартості паперів істотно знижений з $660 до 575. Це все ще більше, ніж сьогодні, і Goldman Sachs зберігає рекомендацію “купувати”.
Відзначимо, що дедалі частіше експерти говорять про те, що бізнес компанії з Купертіно став занадто “консервативним”. З моменту презентації iPad в 2010 р. і iPhone 4 із Retina Display в тому ж році ринок так і не побачив нічого по-справжньому нового. Але ж саме очікування незвичайних гаджетів, здатних створити нові ніші на ринку, і підштовхувало капіталізацію Apple вгору.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас