Македонія на 5 років продовжила безвізовий режим для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Македонія на 5 років продовжила безвізовий режим для українців

537
Македонія продовжила безвізовий режим для громадян України до 15 березня 2018 р. Про це заявив посол Македонії в Україні Аце Спасеновський.
“Македонія прийняла рішення про продовження дії безвізового режиму з Україною на наступні 5 років. До 2018 року громадяни України можуть відвідувати Македонію”, – заявив Спасеновський.
Разом з цим, міністр закордонних справ Леонід Кожара повідомив, що Україна прийняла рішення про скасування візового режиму для громадян Македонії до 2015 року.
Нагадаємо, що в 2012 році уряд Македонії призупинив візовий режим для українців, а також для громадян Росії, Азербайджану і Казахстану, до 15 березня 2013 року. Таким чином Македонія має намір збільшити потік туристів з цих країн.
Відзначимо, що безвізовий режим для українців також діє в таких балканських країнах як Сербія, Чорногорія, Боснія і Герцеговина, Албанія.
Раніше на туристичний сезон візи скасовувала і Хорватія, однак з листопада 2012 року для поїздки туди знову потрібні візи – з 1 липня 2013 р. країна приєднається до Європейського союзу.
Відзначимо, Україна має безвізовий режим з 17 країнами світу. Україна зараз домагається скасування візового режиму з ЄС. Запровадження безвізового режиму з ЄС є одним з трьох найбільш актуальних завдань у контексті європейської інтеграції України поряд з укладенням угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.
Україна і ЄС почали безвізовий діалог в кінці 2008 р., практично відразу після того, як на Паризькому саміті було схвалено рішення про перехід до безвізового режиму в довгостроковій перспективі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас