Туніс на черзі: влада країни просить $1,8 млрд від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туніс на черзі: влада країни просить $1,8 млрд від МВФ

588
Туніс розраховує отримати кредит на $1,8 млрд від Міжнародного валютного фонду в травні. Кошти необхідні для того, щоб захистити економіку від боргової кризи в Європі і політичної нестабільності.
Місія МВФ прибуде в Туніс для переговорів 8 квітня. Вбивство лідера опозиції в лютому і боргова криза в Європі, яка є головним торговим партнером Тунісу, похитнули впевненість інвесторів в північноафриканській країні.
Місцеві політики відзначають, що Туніс все ще перебуває в перехідному процесі, ризики зберігаються, тому необхідні кошти на випадок зовнішніх або внутрішніх потрясінь.
Уряд країни і МВФ вже практично домовилися про програму фінансування, тому робота буде вестися над остаточним текстом угоди.
Уряд Тунісу очікує, що економіка країни в цьому році зросте на 4%, в порівнянні зі зростанням на рівні 3,6% в 2012 р. Зростання буде досягнуто за рахунок хімічної і гірничодобувної галузі, а також за рахунок туризму і сільського господарства.
Дефіцит бюджету може збільшитися до 5,9% ВВП з 5,1% ВВП роком раніше, так як уряд збільшує обсяг видатків, спрямованих на розвиток внутрішнього регіону і створення робочих місць.
Однією з причин революції в Тунісі було різне економічне становище внутрішніх і прибережних районів. Традиційно внутрішні райони відставали в плані розвитку, інфраструктури та інвестицій, тому зараз влада вирішила збільшити інвестиції саме в ці райони.
Влада країни планує звернутися до США, для того щоб отримати гарантії на облігації в загальному обсязі близько $500 млн, які можуть бути випущені в цьому році. У минулому році Туніс залучив $485 млн за рахунок розміщення облігацій, гарантованих Агентством США з міжнародного розвитку.
Після вбивства голови опозиційної Партії об’єднаних патріотів-демократів Шокрі Белаіда в країні знову почалися масові заворушення. В результаті S&P знизило кредитний рейтинг Тунісу втретє з 2011 р.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас