У ПР хочуть ввести кримінальну відповідальність за самогоноваріння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПР хочуть ввести кримінальну відповідальність за самогоноваріння

Кримінал
5228
У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про введення кримінальної відповідальності за самогоноваріння
Відповідний законопроект №2652 від 28 березня 2013 року «Про внесення змін до статті 204 Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту міцних спиртних напоїв домашнього вироблення» підготував народний депутат, член фракції Партії регіонів Владислав Атрошенко.
Текст законопроекту на офіційному сайті Верховної Ради ще не оприлюднений.
Автор даного законопроекту, народний депутат від Партії регіонів Владислав Атрошенко пройшов до парламенту по виборчому округу №206 і очолює підкомітет з питань удосконалення положень Бюджетного кодексу України Комітету з питань бюджету.
У 2002 році Атрошенко був нардепом від «Нашої України», з 4 квітня по 12 грудня 2005 року працював губернатором Чернігівської області. З березня 2007 року – був радником голови правління ВАТ «Кредобанк». З лютого 2009 року – голова наглядової ради ВАТ «Хліб Києва».
Нагадаємо, в даний час Кримінальним кодексом не передбачена відповідальність за незаконне виготовлення та збут алкогольних напоїв домашнього приготування. У той же час Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає покарання за виготовлення або зберігання без мети збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва, виготовлення або зберігання апаратів для їх виробництва у вигляді штрафу в розмірі 3-10 неоподатковуваних податком мінімумів доходів (51-170 гривень).
Крім того, придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення карається накладенням штрафу від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-85 грн.)
На початку 2012 року «регіонал» Олег Надоша пропонував скасувати адміністративну відповідальність за самогоноваріння, проте його законопроект не був підтриманий парламентарями.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас