Платіжна система Qiwi виходить на біржу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіжна система Qiwi виходить на біржу

Фондовий ринок
616
Оператор моментальних платежів Qiwi Plc. проведе первинне розміщення своїх акцій на NASDAQ, випливає з проспекту емісії, опублікованого на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).
Спільними менеджерами і букраннерами планованого розміщення призначені JP Morgan Securities LLC і Credit Suisse Securities (USA) LLC. Ко-менеджерами призначені Robert W. Baird & Co. Incorporated, Renaissance Securities (Cyprus) Limited і William Blair & Company, LLC
Акції компанії будуть продаватися на біржі у вигляді американських депозитарних розписок (1 ADS = 1 акції класу B). Торгуватися на NASDAQ папери будуть під тікером QIWI.
Сама компанія акції продавати не планує, під час IPO цінні папери реалізують акціонери компанії, серед яких числяться її топ-менеджери. Безпосередньо їм належить 59,5% компанії. 25,4% оформлено на кіпрську компанію Saldivar Investments Limited, яка належить генеральному директору Qiwi Сергію Солоніну. 12,7% – за головою ради директорів Андрієм Романенком (через компанію Antanta International Corporation), на Андрія Муравйова, Бориса Кіма та Ігоря Михайлова припадає 8,5%, 8,4% і 4,4% відповідно. У Mail.ru Group: 21,4%, у японської Mitsui – 14,9% акцій Qiwi.
Вперше QIWI офіційно підтвердила свої плани щодо IPO на початку березня цього року: тоді експерти прогнозували початок публічного розміщення не раніше травня 2013 року. При цьому, як повідомляли ЗМІ ще в грудні 2012 р, компанія попередньо оцінила себе в $1 млрд і має намір розмістити 25-30% акцій.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас