Кожен шостий американський студент вже не може погасити кредит на навчання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен шостий американський студент вже не може погасити кредит на навчання

4071
Кожен шостий американський студент і випускник університету не може погасити кредит на навчання, стверджує дослідження компанії Equifax. Тільки за січень-лютий банки США списали зі своїх балансів безнадійні кредити на освіту на суму $3 млрд – це на 36% більше аналогічного показника минулого року.
“Слабкість американського ринку праці та обмежені можливості працевлаштування після закінчення навчання призводять до стійкого зростання прострочень і обсягу списаних банками боргів”, – вважає головний економіст Equifax Еммі Крюс Каттс. Подібна тенденція особливо небезпечна, враховуючи зростання популярності банківських кредитів для оплати освіти. Так, в останні роки обсяг виданих позик впритул наблизився до позначки $1 трлн, чому значною мірою сприяє стійке зростання вартості освіти. Для прикладу, за останні десять років чотирирічний університетський курс для отримання ступеня бакалавра щорічно дорожчав на 5,2%.
Особливу тривогу у експертів викликають наслідки зростання банкрутств серед студентів. Річ у тім, що для багатьох американців освітній кредит є першою в житті позикою і банкрутство надовго зіпсує кредитну історію. Згодом це позначиться і на обсязі споживання. Враховуючи, що свою кредитну історію, за версією ФРБ Нью-Йорка, зіпсували вже близько 17% з 40 млн американських студентів, у масштабах країни вплив на рівень споживання і через нього на темпи економічного зростання може виявитися значним.
Варто зазначити, що і сама американська молодь ставиться до проблеми заборгованості все більш серйозно. Найбільш поширеним страхом абітурієнтів за підсумками щорічного опитування College Hopes and Worries від Princeton Review в 2012 році стала боязнь величезної заборгованості після навчання (38% респондентів). На другому місці – страх після вступу до омріяного університету залишитися без коштів для оплати своєї освіти (33%). Для порівняння, у 2009 році американські абітурієнти найбільше боялися не потрапити до спершу обраного навчального закладу. Зараз такі страхи розділяє лише кожен п’ятий респондент.
За матеріалами:
РБК daily
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас