Майже 9 тис. українців отримали угорське громадянство за останні два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 9 тис. українців отримали угорське громадянство за останні два роки

3526
Міністерство юстиції Угорщини оприлюднило кількість громадян різних країн, які отримали громадянство Угорщини за спрощеною системою. Інформація оприлюднена на письмовий запит заступника голови фракції партії Jobbik парламенту Угорщини Яноша Волнера.
Як повідомляє газета Népszabadság, з посиланням на офіційні дані, за минулі два роки подано понад 360 тис. заяв про надання громадянства Угорщини за спрощеною процедурою від жителів різних країн світу. 320 524 людини отримали угорське громадянство у 2011-2012 роках.
Переважна кількість заяв на громадянство подана з Румунії (125275), Сербії (39383) та України (8783). Із США – 1323 заяви, з Канади та Ізраїлю понад 800, з Великобританії – 1607, Росії – 196.
На диво, у Словаччині знайшлося всього 157 людей, які мають угорське коріння і бажали б отримати громадянство Угорщини. Деякі угорські сайти вважають, що це результат «політики залякування» в сусідній країні, де певний час було заборонено подвійне громадянство.
Всього кілька загублених угорців знайшлося у Китаї, Кенії та Мексиці. А у В’єтнамі, Сирії та Ірані – всього по одному.
За словами віце-прем’єр-міністра Угорщини Жолта Шем’єна, лише 1,5% з усієї кількості заяв відхилено.
Переважна більшість тих, кому було відмовлено в наданні угорського громадянства, не володіють угорською. І зовсім невелика кількість відмов стосується державної або національної безпеки.
«Наша відповідальність полягає в тому, аби бути впевненими, що шпигунам або вкрай божевільним людям угорське громадянство не надано», – зазначив Шем’єн.
Нагадаємо, що за останні два роки тема подвійного громадянства, зокрема угорського, активно обговорюється в Україні на державному рівні. Її активізують політики, громадськість і СБУ.
Нагадаємо, 1 січня 2011 року в Угорщині набрав чинності закон про внесення змін до закону 1993 року «Про угорське громадянство», що дозволяє іноземцям угорського походження, які постійно проживають на території суміжних з Угорщиною країн, отримувати її громадянство за спрощеною процедурою.
За підрахунками незалежних експертів, в Україні живе близько 50 тисяч громадян із румунськими і угорськими паспортами.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас