Японія стала найбільшим власником активів США, випередивши Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія стала найбільшим власником активів США, випередивши Китай

773
Японія виявилася найбільшим іноземним власником американських активів, обійшовши за цим індикатором Китай, як показує попередня інформація міністерства фінансів США.
Так, на кінець червня минулого року Японія була власником американських акцій, довгострокових і короткострокових боргових зобов’язань на суму $1,84 трлн, тоді як Китай – на $1,59 трлн. Таким чином, Японія повернула собі чільну позицію вперше з 2008 року.
У той же час Піднебесна, за даними на кінець 2012 року, посідала перше місце за обсягом інвестицій в держоблігації США, підкреслює MarketWatch.
Найбільш значно японські інвестори збільшили вкладення в продукти з фіксованою прибутковістю.
У п’ятірку найбільших нерезидентів-власників американських активів на 30 червня минулого року увійшли також Кайманові острови, Великобританія і Люксембург.
Відзначимо, що на кінець червня 2011 року Японія володіла американськими активами обсягом $1,59 трлн, Китай – $1,73 трлн.
Фінансове відомство США має намір презентувати остаточну інформацію про вкладення нерезидентів в американські активи в минулому році 30 квітня, а до 30 серпня будуть опубліковані відомості про обсяги інвестицій США в закордонні цінні папери.
Раніше повідомлялося, що за даними міністерства фінансів Японії, в січні економіка країни пережила рекордний зовнішньоторговельний дефіцит, який склав майже $17,5 млрд.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас