Кабмін планує забезпечити підтримку рівня інфляції у межах 5-6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін планує забезпечити підтримку рівня інфляції у межах 5-6%

Валюта
287
Кабінет Міністрів України завершив тримісячну роботу над Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки. Документ був презентований сьогодні, 27 лютого, на засіданні Кабінету Міністрів України.
За час роботи над документом автори Держпрограми провели низку переговорів з Міжнародним валютним фондом, Світовою організацією торгівлі щодо перегляду митних ставок, представниками європейських структур, результатом яких стало чітке розуміння того, що рік буде складним як для вітчизняної, так і для світової економіки. Противагою непростих зовнішніх умов і повинна, на думку розробників, стати Держпрограма активізації економіки.
План дій, які забезпечать її реалізацію, базується на п’ятьох ключових пріоритетах. Їхній перелік включає підвищення конкурентноздатності економіки, поліпшення інвестиційного клімату, підтримку національного товаровиробника, розвиток високотехнологічних секторів, структурні реформи і нарощування експорту. При цьому основою для подальших стратегічних реформ стане макроекономічна стабільність, без якої неможливо вирішити проблему забезпечення стійкого економічного зростання.
Реалізація економічної урядової стратегії, згідно з Держпрограмою активізації економіки, дасть можливість забезпечити збільшення реального ВВП на 2,5 – 3,4% в 2013 році і на 3,0-4,0% в 2014 році. Якщо говорити про макроекономічні показники, то в планах уряду забезпечити підтримку оптимального рівня інфляції в межах 5-6%, дефіциту державного бюджету в межах 3,2% ВВП, граничного обсягу державного боргу на рівні 30,6% ВВП.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас