Дві нові гілки метро і два мости через Дніпро: в Києві представлено проект Генплану столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дві нові гілки метро і два мости через Дніпро: в Києві представлено проект Генплану столиці

2341
Згідно з проектом Генерального плану розвитку міста Києва, в столиці мають намір побудувати дві нові гілки метро, а також два мости через Дніпро.
Зокрема, пише Сегодня, четверту Подільсько-Вигурівську гілку метро планують почати будувати вже цього року. Згідно з Генпланом, лінія з’єднає найбільший в місті житловий масив Троєщина з правим берегом, зокрема з Подолом, залізничним вокзалом та аеропортом Київ.
Дві нові гілки метро і два мости через Дніпро: в Києві представлено проект Генплану столиці
П’ята гілка – Вишгородсько-Дарницька – також з’єднає лівий з правим берегом Києва. За попередніми даними, гілка буде складатися з таких станцій: Дарницький вокзал, Київська Русанівка, Русанівська набережна, Дружби Народів, Либідська, Червонозоряний проспект, Караваєві дачі, Шулявка, Дорогожичі, Вулиця Олени Теліги, Вишгородська, Кільцева дорога.
Крім того, як пише Сегодня, до 2025 року в столиці мають намір побудувати ще два нові мости через Дніпро. Один з них пройде вище Московського мосту, починаючи від Гостомельського шосе і упреться в Троєщину. Другий пройде від вулиці Заболотного і вийде до садових ділянок на Осокорках. Генплан передбачає будівництво восьми тунелів, перший з яких пройде під Ботанічним садом ім. Гришко.
Газета зазначає, що в новому Генплані зазначено відразу кілька нових розв’язок, не рахуючи Поштової площі, Шулявки і Ленінградської площі. Багато з них будуть дворівневими. Також шукають інвестора для будівництва повноцінної об’їзної дороги, по якій пустять транзитний транспорт. Крім того, влада збирається збільшити і кількість в’їздів до Києва. Мова йде про дорогу-дублер траси Київ – Чоп, яка пройде через Софіївську Борщагівку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас