У рейтингу найбільш популярних у масштабах планети смартфонів змінився лідер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У рейтингу найбільш популярних у масштабах планети смартфонів змінився лідер

9447
Продукт техногіганта з Купертіно, корпорації Apple, iPhone 5 став найбільш популярним смартфоном, обійшовши свого основного конкурента – продукт корейської корпорації, Samsung Galaxy S III.
Так, за підсумками поставок в четвертому кварталі 2012 року Apple iPhone 5 виявився найпопулярнішим смартфоном на планеті. До цього титул найбільш популярного розумного телефону належав Samsung Galaxy S3, проте відтепер корона вперше дісталася новому iPhone, зазначає Strategy Analytics.
Так, в період з жовтня по грудень минулого року на глобальний ринок було поставлено 27,4 млн екземплярів iPhone 5, що дало йому можливість зайняти 12,6% від загальної кількості поставлених смартфонів всіх моделей і виробників.
Аналітики вважають, що причина успіху iPhone 5 лежить в трьох факторах: вдалому сенсорному дизайні, поширенні в десятках країн по всьому світу і операторських знижках на його придбання.
На додаток до iPhone 5 в останньому кварталі минулого року Apple поставила на ринок планети 17,4 млн iPhone 4S. Ця модель отримала частку у 8% та другу сходинку після більш нової моделі за популярністю.
Таким чином, кожним п’ятим смартфоном, поставленим на світовий ринок в кінці 2012, став або iPhone 5, або iPhone 4S. “Це вражаючий результат”, – впевнені експерти.
У той же час, смартфон Samsung Galaxy S III, який раніше лідирував в рейтингу, в кінці минулого року впав на третю сходинку. У цей період на світовий ринок було поставлено 15,4 млн Galaxy S III, що дало цій моделі можливості зайняти 7,1% ринку.
“Попит на Galaxy S III на глобальному ринку подолав пікове значення. У найближчі тижні Samsung може представити новий флагманський смартфон, який дозволить ефективніше конкурувати з сімейством iPhone”, – вважає виконавчий директор Strategy Analytics Ніл Моустон.
Раніше повідомлялося, що найдорожчою торговою маркою в світі залишився Apple, втім, Samsung стрімко скорочує відрив від свого основного конкурента на ринку мобільних девайсів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас