В Німеччині може бути введено заборону на видобуток у країні сланцевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині може бути введено заборону на видобуток у країні сланцевого газу

1045
У Німеччині не виключено введення повної заборони на видобуток в країні сланцевого газу шляхом гідравлічного розриву пласта (методом крекінгу). Про це в інтерв’ю газеті “Вельт ам Зонтаг” заявив міністр навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних реакторів ФРН Петер Альтмайер.
Водночас він підкреслив, що в даний момент про повну відмову від цієї технології газовидобування мова не йде. З точки зору Альтмайера, відмовитися від застосування фрекінгу можна в тому випадку, якщо будуть висловлені відповідні наукові рекомендації. Однак на сьогоднішній день таких немає, і, таким чином, “заборону на нову технологію накладати передчасно”. Втім, за словами міністра, в даний час в Німеччині готуються пропозиції про внесення змін до законодавства, які повністю заборонять видобуток сланцевого газу методом фрекінгу в районах, де розташовані запаси питної води.
Альтмайер нагадав, що в США сланцевий газ видобувають в малонаселених районах. У Європі ж газові родовища розташовуються як правило у густонаселених регіонах, аргументував він свою позицію.
Раніше в інтерв’ю радіостанції “Дойчландфунк” міністр заявив, що “в осяжному майбутньому в Німеччині не буде можливостей застосовувати фрекінг”. За його словами, внесення поправок до законодавства істотно ускладнить енергетичним компаніям отримання дозволів на освоєння родовищ сланцевого газу. “Я настійно рекомендую всім зацікавленим сторонам найближчим часом не подавати жодних заявок”, – сказав Альтмайер. Він додав, що “поблизу зон санітарної охорони джерел водопостачання фрекінг буде виключений повністю”.
Експерти оцінюють запаси сланцевого газу в Німеччині приблизно в 1,3 трлн кубометрів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас